SRBIJA

Rusi ispraznili bankomate u Beogradu: Odnijeli milione, pronađen dio novca

Utvrđeno je da je grupa Rusa u prethodnih nekoliko dana iz dva bankomata u Zemunu i na Zvezdari ukrala skoro 6,5 miliona dinara

Policajci uhapsili kradljivce. Ilustracija

Avaz.ba / Informer.rs

6.3.2020

Državljani Rusije Aleksej Tešanov (34), Dmitrij Metanikov (35) i Anton Girodobov (30) uhapšeni su u četvrtak dok su pokušavali da ukradu novac iz jednog bankomata u beogradskoj općini Vračar.  

Utvrđeno je da je ova grupa u prethodnih nekoliko dana iz dva bankomata u Zemunu i na Zvezdari ukrala skoro 6,5 miliona dinara. Kako pišu srbijanski mediji, Tešanov, Metanikov i Girodobov su bili veoma uigrani i imali su kompletnu opremu za pljačku bankomata.

- Dok bi jedan čuvao stražu, druga dvojica bi alatom, koji liči na malu testeru, isjekla gornju ploču sa bankomata, kako bi mogli da priđu žicama i kontrolnim panelima. Nakon toga bi specijalnim uređajem dekodirali i otključali bankomat, odakle su uzimali novac - kaže izvor srbijanskih medija.

Policija ušla u trag lopovima. Ilustracija

Budući da se radilo o pljačkama koje su izvedene na identičan način, istražitelji suznali da se radi o jednoj uigranoj ekipi.

- Utvrdili smo da su imali i pokušaj pljačke na Novom Beogradu, gdje su ih vjerovatno omeli prolaznici. Nakon toga su otišli na Vračar, u Južni Bulevar, gdje su pokušali da obiju bankomat, ali ih je tamo zaskočila policija i uhapšeni su - ispričao je izvor.

Kod kradljivaca je pronađen dio ukradenog novca. Oni su privedeni u tužilaštvo, uz krivičnu prijavu za tešku krađu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.