MOSTAR

Prsata plavuša provocira: Fatalna Sunita stražarima pokazuje gole grudi

Kako nam je rečeno, ona je 29. februara u podne u naletu bijesa razbila staklo na prozoru u svojoj ćeliji te se zasjekla po laktovima

Hindić: Odbila ljekarski pregled. Arhiv

Piše: M. Sm. / Avaz.ba

7.3.2020

Sunita Hindić (21), osumnjičena za ubistvo Nine Ivankovića (55), vlasnika motela “Villa Ivanković” u mjestu Buna kod Mostara, neće moći primati posjete naredni mjesec. 

Tu kaznu, odnosno disciplinsku mjeru, izrekao joj je Kantonalni sud u Mostaru, koji je nadležan za postupanje, nakon što su ovu pravosudnu instituciju o povredi Pravilnika o kućnom redu izvijestili iz Kaznenopopravnog zavoda (KPZ) Mostar, gdje je Hindić pritvorena nakon ubistva koje se dogodilo 4. oktobra prošle godine.

Zatražene sankcije

Iako se špekuliralo, a pojedini mediji su objavili informaciju da je Hindić htjela počiniti suicid, iz KPZ-a Mostar jučer su to za naš list negirali.

Kako nam je rečeno, ona je 29. februara u podne u naletu bijesa razbila staklo na prozoru u svojoj ćeliji te se zasjekla po laktovima, dok je zatvorskim policajcima koji su intervenirali, psovala i nazivala ih pogrdnim imenima. A koliko se nedolično ponaša, dokaz je i činjenica da zatvorskim čuvarima često, kako bi ih isprovocirala, pokazuje gole grudi.

KPZ Mostar: Tražili da je premjeste u Tuzlu. Arhiv

Sočnim psovkama počastila je i ekipu Hitne pomoći, koja je pozvana odmah nakon tog incidenta, dok ljekarima nije dozvolila da je pregledaju te stepen povreda, zapravo, kako nam je rečeno, nije ni utvrđen.

- Ovo nije prvi put da ona, praktično, skreće pažnju na sebe i da se nedolično ponaša, ali daleko od toga da je pokušala suicid. Mi smo odmah reagirali i zatražili sankcije. Odbijen nam je zahtjev o njenom premještanju u Tuzlu - rečeno nam je iz Uprave KPZ-a Mostar.

Zabrana posjeta

Kako nam je potvrđeno iz Kantonalnog suda Mostar, njoj je i ranije, zbog nedoličnog ponašanja, nakon što se dovikivala sa zatvorenikom iz susjedne ćelije, izrečena zabrana posjeta, koja je trajala deset dana.

S druge strane, dok u pritvoru čeka na podizanje optužnice za ubistvo Ivankovića, Hindić je u Općinskom sudu Mostar, kako saznajemo, optužena za tešku krađu.

Hercegovačko-neretvanskog kantona kratko nam je rečeno da se u vezi s ubistvom Ivankovića još poduzimaju određene istražne radnje. Hindić je pritvor, inače, produžen do 27. marta.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.