AVAZ SAZNAJE

Automafijaš Davor Ninković motorolom udario po glavi stražara KPZ-a Sarajevo

Otimajući se stražarima, Ninković je jednom poderao džep s motorolom čija je antena povrijedila stražara

Odbio da raširi noge i da se nakašlje. Facebook

Piše: B. C. / Avaz.ba

9.3.2020

Automafijaš Davor Ninković prije desetak dana napao je zatvorske policajce u Kaznenopopravnom zavodu (KPZ) u Sarajevu te je tom prilikom, kako „Avaz“ nezvanično saznaje, jedan od stražara povrijeđen. 

Stražari su uspjeli Ninkovića savladati, a zbog napada je proveo i nekoliko dana u samici.


Prijavljeno policiji

Cijeli slučaj je prijavljen i MUP-u Kantona Sarajevo, čiji su pripadnici, po nalogu tužioca, obavili uviđaj u zatvoru. Protiv Ninkovića je podnesen izvještaj zbog napada na zatvorskog policajca prilikom obavljanja službene dužnosti.

Izvor iz istrage potvrdio nam je da se napad u KPZ-u desio 27. februara u popodnevnim satima, kada je Ninković vraćen sa Suda BiH, gdje mu se s ostalima sudi u predmetu „Volan“.

Zasmetale su mu rigorozne mjere koje je nova Uprava KPZ-a uspostavila. Jedino se u sarajevskom zatvoru sada pritvorenici i zatvorenici tri puta do gola skidaju i pregledaju specijalnim kamerama.


KPZ Sarajevo: Rigorozni pregledi uz specijalne kamere. Ilustracija

Po povratku sa Suda BiH Ninković je odbio da raširi noge i da se nakašlje.

- Ovdje me se pretresa deset puta. Niko me nije skidao do gola, samo ovdje - vikao je Ninković, odbijajući da postupi prema naredbi.

Stražari su ga potom silom primorali da odradi pregled, nakon čega je obučen i odveden u ćeliju.



Izvučen iz ćelije

Izrevoltiran zbog skidanja, Ninković je stražare počeo vrijeđati, nakon čega je, kako saznajemo, izvučen iz ćelije i bačen na pod. 

Ninković je nastavio da se otima te je jednom od stražara poderao džep u kojem je bila motorola. Antena motorole povrijedila je stražara po licu.

Stražari su ga uspjeli na kraju savladati, a, kako nezvanično saznajemo, Ninković je izgubio svijest nakon primjene sile.


Faruk Zupčević: Direktor KPZ-a Sarajevo. Avaz

Pozvali smo direktora sarajevskog KPZ-a Faruka Zupčevića, koji nije želio davati bilo kakve informacije, ali je uopćeno potvrdio da je zatvorski policajac bio napadnut.

Ninković je, inače, pritvoren zbog nasilja u porodici, kao i zbog droge koju je policija pronašla kod njega.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.