BIJELJINA

Žena povrijeđena na pješačkom prijelazu životno ugrožena

Dvije saobraćajne nezgode u istom danu

Jedna osoba životno ugrožena. Arhiv

Avaz.ba

11.3.2020

Od tri pješaka koja su povrijeđena u dvije saobraćajne nesreće u Bijeljini, jedan je životno ugrožen i upućen u Beograd na liječenje, drugi je teže povrijeđen i zbrinut u lokalnoj bolnici, dok je treći zadobio lakše tjelesne povrede, saopćeno je iz bijeljinske Policijske uprave.

U saopćenju je navedeno da se jučer u ulici Nikole Tesle oko 12:30 sati dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je automobil Citroen, kojim je upravljala žena čiji su inicijali J. R., udario ženu čiji su inicijali A.M, koja je išla pješke. 

- Zbog težine povreda, povrijeđena A.M. je prevezena u Beograd na dalje liječenje i životno je ugrožena - navedeno je u saopštenju.

Jedna osoba životno ugrožena. Arhiv

Iz policije podsjećaju da se istog dana na gradskoj obilaznici oko 11.30 sati dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj je automobil "golf", kojim je upravljalo lice čiji su inicijali V.S, udario dvije dvanaestogodišnjakinje koje su išle pješke.

- Jedna djevojčica lakše je povrijeđena, dok je druga zadobila teške tjelesne povrede i zadržana je na liječenju u bijeljinskoj bolnici - navedeno je u saopštenju.

Obje saobraćajne nezgode dogodile su se na pješačkim prijelazima, zbog čega iz PU Bijeljina podsjećaju vozače da je njihova obaveza da propuste pješaka koji je stupio, stupa ili je izrazio nedovosmislenu namjeru da želi da pređe preko označenog prijelaza.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.