OTKRIVAMO

Detalji naručenog ubistva: Menzilović plaćen da ukloni Sarajliju

Nakon pokušaja ubistva A. M., Dino Menzilović i njegov pomagač zapalili Golf 4 koji su ukrali 26. februara

Dovođenje Dine Menzilovića u Tužilaštvo KS. Avaz

Piše: B. Cerić /Avaz.ba

12.3.2020

Postupajuća kantonalna tužiteljica u Sarajevu uputila je Kantonalnom sudu Sarajevo prijedlog za određivanje pritvora Dini Menziloviću (50), koji je uhapšen zbog pucnjave i pokušaja ubistva A. M.

Pritvor je zatražen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, prikriti dokaze i ponoviti krivično djelo.Tokom jučerašnjeg dana Sud je prihvatio prijedlog i odredio mu jednomjesečni pritvor.


Osam metaka


Kako “Avaz” nezvanično saznaje, u ovom slučaju riječ je o naručenoj likvidaciji.

Naručlilac ubistva i motiv za sada su nepoznati istražiteljima, ali je utvrđeno da je Zeničaninu Dini Menziloviću, poznatom po pljačkama banaka i krađi vozila, plaćena određena sumu novca da likvidira A. M.

Zadatak koji je donio, Menzilović je htio realizirati 2. marta oko 20.30 sati u ulici Braće Kadić, u sarajevskom naselju Stara Breka, gdje živi porodica A. M.  Menzilović se Golfom 4 dovezao pred kuću A. M. s još jednom, za sada nepoznatom osobom koja je upravlja vozilom.


Menzilović pogođen u desnu natkoljenicu. Avaz

Kada je A. M.  izašao iz Seata koji je vlasništvo njegovog ovca, Menzilović je izašao iz Golfa te ispalio osam metaka u pravcu A. M., kojem je jedan metak usljed rikošeta povrijedio nogu.

U strahu za svoj život, A. M. je izvadio oružje i zapucao prema Menziloviću, kojeg je pogodio u desnu natkoljenicu. Iako ranjen, Menzilović je uspio ući u Golf i sa svojim pomagačem pobjeći.


Odbrana šutnjom


Da je likvidacija bila pomno planirana, govori i činjenica da  su Menzilović i njegov pomagač Golf 4 kojim su se dovezli na Staru Breku ukrali 26. februara na  Teheranskom trgu. Poslije pocnjave  Golf su zapalili u sarajevskom naselju Buča Potok.

Nezvanično saznajemo da se Menzilović u Tužilaštvu branio šutnjom.


Pomagačima mjere zabrane kretanja. Avaz

Pomagali mu u skrivanju

Za Menzilovićeve pomagače Sabahudina Mišića, Muamera Hadžića i Adnana Kadića zatražene su mjere zabrane napuštanja BiH uz obavezno javljanje policiji i zabranu sastajanja sa svjedocima. Oni su mu pomogli u skrivanju u jednom stanu na Ilidži te mu osigurali  štake za kretanje i nabavljali zavoje za previjanje rane. Trojica pomagača  su pušteni na slobodu.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.