FEDERALNA UPRAVA POLICIJE

Pretresi u Mostaru i Konjicu, uhapšena trojica narkodilera

U ranim jutarnjim satima uhapšeni su A. H. (47) i S. P. (52), dok je A. Dž. (39) priveden u Sarajevu zbog razbojništva

Akcija provedena prema nalogu Tužilaštva HNK. Ilustracija

B. C. / Avaz.ba

12.3.2020

Pripadnici Federalne uprave policije su pod nadzorom Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona realizirali operativno-taktičku akciju kodnog naziva „Aunt“ vezano za dokumentiranje osoba koje se dovode u vezu s krivičnim djelom nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

U ranim jutarnjim satima uhapšeni su A. H. (47) i S. P. (52), dok su A. Dž. (39), koji je bio predmet istrage, 11. marta zbog razbojništva uhapsili pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo.

Na osnovu naredbi Općinskog suda u Mostaru, pripadnici Federalne uprave policije izvršili su pretrese na dvije lokacije na području Mostara i na jednoj lokaciji na području Konjica, kojom prilikom su pronađeni i oduzeti određena količina amfetamina, kanabisa, te oružje, municija, mobilni telefoni, SIM kartice i drugi predmeti koji potječu ili se dovode u vezu s navedenim krivičnim djelom.

Pripadnici FUP-a jutros uhapsili tri osobe. Ilustracija

Uhapšeni će biti kriminalistički obrađeni u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će u zakonskom roku biti predati Tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona.

U sklopu ove operativne akcije, 1. marta su uhapšeni Vesna Periša (56) iz Mostara i Zoran Komnenović (45) iz Stoca te Denis Srpak (34) iz Mostara, vezano za krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Njima je određen jednomjesečni pritvor.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.