GORNJI VAKUF

Ubio psa: Lovac prijeti smrću aktivistici koja ga je prijavila

Udarao ga je pesnicama do iznemoglosti i bacao ga u boks, da bi ga poslije nekoliko dana ubio iz puške

Bacio mrtvog psa u rijeku. Facebook

Piše: B. C. / Avaz.ba

15.3.2020

Nakon što je na društvenoj mreži Facebook aktivistica iz Gornjeg Vakufa S. B. razotkrila lovca koji je zlostavljao i brutalno ubio svog lovačkog psa, suočila se s prijetnjama smrću, te je zatražila pomoć od udruženja za zaštitu životinja širom BiH. 

- Poz, zanima me da li u BiH postoji neko udruženje da se prijavi čovjek koji zlostavlja i ubija svoje pse na najgnusniji mogući način, inače je lovac, čovjek je uhvatio psa za ogrlicu i od zemlju ga udara dok se ne onesvijesti, onda ga baca u rijeku da dođe sebi pa zatim ga udara pesnicama do iznemoglosti i baca ga u boks da bi ga poslije par dana ubio iz puške. Psihopata, nažalost, ima još tri takva lovačka psa na kojima se iživljava. Kakvi smo mi ljudi, kakva je ovo država, ovakvom psihopati druga država bi doživotno zabranila psa, ovo ljudi gledaju, ali ja stvarno ne mogu, ako neko zna, molim vas da mi se javite kako i kome prijaviti ovoga psihopatu - napisala je S. B. te objavila fotografiju ubijenog lovačkog psa bačenog u rijeku.


Objava S. B.. Facebook

Podršku su joj dali članovi Udruženja za zaštitu životinja “Galeb”, kao i Udruženje za zaštitu životinja u Sarajevu.

- Pisala mi je da joj nakon njene objave taj lovac sada prijeti da će ubiti nju i supruga. Mi smo odlučni da ga prijavimo policiji, jer mora biti kažnjen. Mučenje i ubijanje životinja predstavlja krivično djelo i za to ovaj čovjek mora odgovarati - kazala nam je Mirjana Kazlagić iz Udruženja za zaštitu životinja u Sarajevu.

Ona je dodala da su se S. B. javili i drugi svjedoci koji su spremni pomoći. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.