SAOPĆENJE

Otkriveno krijumčarenje najmanje 30.000 kutija cigareta iz Crne Gore u BiH

Dokumentirano je da su učestvovale četiri osumnjičene osobe

Akcija policije. Granična policija BiH

Avaz.ba

1.4.2020

Policijski službenici Centralnog istražnog ureda Granične policije BiH, zajedno sa policijskim službenicima PPK TU Istok i PGP Hum, pod nadzorom tužioca Tužilaštva BiH, na području Foče provode aktivnosti radi sprečavanja, otkrivanja i dokazivanja nezakonitih radnji počinjenih od većeg broja osumnjičenih osoba, zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo organiziranje grupe ljudi ili udruženja za krijumčarenje ili rasturanje neocarinjene robe, a u vezi s krivičnim djelom krijumčarenje.

U toku navedenih aktivnosti, dokumentirano je da su četiri osumnjičene osobe sudjelovale u krijumčarenju najmanje 30.000 kutija cigareta iz Crne Gore u BiH, izbjegavajući mjere carinske kontrole u graničnom pojasu, čime je budžetu BiH nanesena šteta u većem novčanom iznosu.


Obavit će se pretresi većeg broja objekata. Granična policija BiH

U toku dana, obavit će se pretresi većeg broja objekata koje koriste osumnjičene osobe radi pronalaženja predmeta koji potječu iz izvršenja navedenih krivičnih djela, kao i predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Navedene aktivnosti predstavljaju kontinuiran rad Granične policije BiH na sprečavanju nezakonitih aktivnosti kojima se nanosi šteta budžetu BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.