GRANIČNA POLICIJA BIH

Spriječeno krijumčarenje 9.350 kutija cigareta

Cigarete je u BiH iz Crne Gore pokušao prokrijumčariti državljanin BiH upravljajući terenskim vozilom Nissan Terano bez registarskih oznaka

Cigarete bile u terencu. GPBiH

Avaz.ba

5.4.2020

Pripadnici Granične policije Trebinje, postupajući u skladu s operativnom akcijom "DSC 2", spriječili su krijumčarenje 9.350 kutija cigareta u vrijednosti od 40.000 KM.

Cigarete je u BiH iz Crne Gore pokušao prokrijumčariti državljanin BiH upravljajući terenskim vozilom Nissan Terano bez registarskih oznaka. U toku je kriminalistička obrada osobe koja se sumnjiči za počinjenje krivičnog djela krijumčarenje iz člana 214 Krivičnog zakona BiH.


U skladu s naredbom postupajućeg tužioca Tužilaštva BiH i sudije za prethodni postupak Suda BiH, obavljen je uviđaj te su izuzete krijumčarene cigarete, vozila i predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u postupku.

- Napominjemo da je PGP Trebinje tokom 2019. i 2020. godine izuzetno pogođen migrantskom krizom te da mu je, odlukom direktora GPBiH Zorana Galića, jedino kao ispomoć na raspolaganju Mobilna jedinica za podršku i kontrolu Čapljina s ljudstvom, specijalističkom opremom i službenim psima - saopćeno je iz GPBiH.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.