GRANIČNA POLICIJA BiH Operativna akcija "DSC 2" u Trebinju

Spriječeno krijumčarenje 9.350 kutija cigareta

Cigarete je u BiH iz Crne Gore pokušao prokrijumčariti državljanin BiH upravljajući terenskim vozilom Nissan Terano bez registarskih oznaka

Avaz.ba
05.04.2020 16:23

Cigarete bile u terencu

Foto: GPBiH

Pripadnici Granične policije Trebinje, postupajući u skladu s operativnom akcijom "DSC 2", spriječili su krijumčarenje 9.350 kutija cigareta u vrijednosti od 40.000 KM.

Cigarete je u BiH iz Crne Gore pokušao prokrijumčariti državljanin BiH upravljajući terenskim vozilom Nissan Terano bez registarskih oznaka. U toku je kriminalistička obrada osobe koja se sumnjiči za počinjenje krivičnog djela krijumčarenje iz člana 214 Krivičnog zakona BiH.

U skladu s naredbom postupajućeg tužioca Tužilaštva BiH i sudije za prethodni postupak Suda BiH, obavljen je uviđaj te su izuzete krijumčarene cigarete, vozila i predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u postupku.

- Napominjemo da je PGP Trebinje tokom 2019. i 2020. godine izuzetno pogođen migrantskom krizom te da mu je, odlukom direktora GPBiH Zorana Galića, jedino kao ispomoć na raspolaganju Mobilna jedinica za podršku i kontrolu Čapljina s ljudstvom, specijalističkom opremom i službenim psima - saopćeno je iz GPBiH.

Komentari

NA VRH