POKUŠAJ UBISTVA Detalji obračuna na Grbavici

Dinarević: Alen me udarao i govorio da sam šmeker

Ubo sam ga nožem u stomak i leđa, istrčao sam bos iz stana, priznao je u policiji Armin Dinarević, osumnjičeni za pokušaj ubistva Alena Lulića

B. C. / Avaz.ba
07.04.2020 14:03

Armina Dinarevića zastupa Omar Mehmedbašić

Foto: Avaz

Armin Dinarević (30), osumnjičeni za pokušaj ubistva Alena Lulića (32), predat je Tužilaštvu Kantona Sarajevo.    

Napad se dogodio 5. aprila u 16:30 sati u stanu u ulici Aleja lipa, gdje je Lulić izboden nožem. Povrijeđeni je zadržan u Klinici za abdominalnu hirurgiju KCUS-a.

- Osumnjičeni je predat Tužilaštvu, gdje je dao istu izjavu kao i u policiji - kazao nam je sarajevski advokat Omar Mehmedbašić, koji zastupa Dinarevića. 

Kako nezvanično saznajemo, Dinarević je u policiji sve priznao te je ispričao da je s Alenom Lulićem otišao u stan njihove prijateljice u ulici Aleja lipa na Grbavici.

U stanu su, pored djevojke, bila još tri muškarca, među kojima je bio Armin Bajraktarević, s kojim Lulić nije bio u dobrim odnosima. Dinarević je kazao da je ranije upozorio Lulića da se ne svađa s Bajraktarevićem.

Luliću je, međutim, zasmetalo što je Dinarević zamolio Bajraktarevića da ga ošiša u toaletu. Nakon završetka šišanja, Lulić je to zamjerio Dinareviću govoreći mu da se ne smije družiti ni s kim osim s njim.

  • Dinarević: Lulić ga tukao zbog Bajraktarevića
    Dinarević: Lulić ga tukao zbog Bajraktarevića Foto: Facebook

Dinarević je kazao da ga je Lulić potom napao na vratima tolaleta i počeo da tuče.

- Dok me udarao, telefonom je zvao nepoznatu osobu govoreći: "Evo Ameta, dokazanog šmekera“, nastavljajući da me udara - ispričao je Dinarević inspektorima.

Kazao je da je potom uzeo nož koji je vidio na kauču u dnevnom boravku te da je Lulića ubo u stomak i leđa. Iz stana je istrčao bos, ostavio je i jaknu i telefon.

Bježao je prema Trgu heroja, gdje ga je dočekala policija. Nož je, kako je izjavio, usput odbacio.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo uputilo je prijedlog Kantonalnom sudu za određivanje jednomjesečnog pritvora Arminu Dinareviću. Pritvor je zatražen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, prikriti dokaze i ponoviti krivično djelo. 

Komentari

NA VRH