MRKONJIĆ-GRAD

Majka iskrvarila, beba umrla zbog nezbrinjavanja

Obudkcijom je utvrđeno i da se nije radilo o prijevremenom porođaju, već da je majka bila u devetom mjesecu trudnoće

Policija provela istragu. Ilustracija

Piše: O. Ma./Avaz.ba

7.4.2020

Obdukcijom tijela Zorice Č. (26) iz Petrovca i njene tek rođene bebe, koji su pronađeni mrtvi u stanu u Mrkonjić-Gradu, utvrđeno je da je majka umrla usljed iskrvarenja nakon porođaja, a beba zbog neadekvatnog zbrinjavanja.

Kako "Avaz" saznaje, beba je rođena živa, uredne težine, ali je podlegla, jer nije adekvatno zbrinuta. Novorođenčetu ni pupčanik nije bio podvezan, već samo otkinut.

- Obdukcijom je utvrđeno i da se nije radilo o prijevremenom porođaju, već da je majka bila u devetom mjesecu trudnoće - navodi izvor blizak istrazi.


Kao što je "Avaz" pisao, istražioci sumnjaju da je Zorica Č. željala da prikrije porod. Vjerovatno se zbog toga nije obratila ljekarima, već se porodila u unajmljenom stanu u Mrkonjić-Gradu, u kojem je sama živjela. Tokom uviđaja, policija je pronašla tragove koji ukazuju na to da je, nakon poroda, u stanu prala krv, dok je stvari koje je koristila za vrijeme poroda, strpala u veš-mašinu u namjeri da ih opere. No, njeno zdravstveno stanje se iskompliciralo, što je odvelo u smrt i nju i bebu.


Policija ušla u stan. Ilustracija

Podsjetimo, tijela majke i bebe pronađena su u nedjelju navečer. Policiji je u 21:20 sati prijavljeno da Zorica Č. nikome ne otvara vrata stana te da se ne javlja na mobilni telefon. Po prijavi, policija je, zajedno sa stanodavcem, ušla u stan i zatekla njihova tijela.

Zorica Č. radila je kao konobarica u jednom kafiću u Mrkonjić-Gradu. Prema nepotvrđenim informacijama, ona je razvedena i majka je jednog djeteta, a za sada nije poznato ko je otac preminulog novorođenčeta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.