BANOVIĆI Vatrena stihija se ne smiruje

Požar se približio kućama u selu Delići: Mještani traktorima odvoze stvari

Požar je uzeo maha, ogroman je, gore krošnje, kazali su nam iz Vatrogasne jedinice u Banovićima

B. C. / Avaz.ba
08.04.2020 19:35

Veliki šumski požar koji se sa područja Lukavca sinoć proširio na općinu Banoviće, i pored nadljudskih napora vatrogasaca, još se ne smiruje. 

Riječ je o požaru širih razmjera, u čijem su gašenju, osim banovićkih, angažirani i vatrogasci iz Tuzle i Lukavca.  

Najkritičnije je trenutno u selima Delići i Seona, općina Banovići.

- Na terenu imamo tri vozila, a prisutno je i 20 ljudi iz šumskog gazdinstva. Požar je uzeo maha, ogroman je, gore krošnje - kazali su nam iz Vatrogasne jedinice u Banovićima.  

Napominju da su na terenu buldožeri kojima se prave pojasevi kako bi se spriječilo da se vatrena stihija približi kućama u selu Delići.

- Vatra je stigla skoro do kuća u Delićima. Mještani nisu evakuirani, ali su zajedno na terenu s vatrogascima. Sve se radi kako požar ne bi zahvatio kuće - kazali su nam vatrogasci.

Slična je situacija i u selu Seona, gdje se požar približio 500 metara od kuća.

Kako saznaje "Avaz", jedan od uposlenika šumarskog preduzeća nakratko je ostao zarobljen u vatrenoj stihiji, te je brzom intervencijom kolega spašen. 

- Nagutao se dima, odvukli su ga. Mještani su se pridružili vatrogascima, ali ne može se puno učiniti, vatra će sigurno večeras zahvatiti selo. Tovare na traktore neke stvari koje su blizu vatri i odvoze ih. Vjeruje mi, dramatična je situacija - rekao je "Avazov" izvor.

Komentari

NA VRH