ČAPLJINA

Produžen pritvor Muameru Dediću, koji je tukao suprugu

Dedić nije dopustio ukazivanje pomoći povrijeđenoj supruzi E. D. te ju je odvezao u Konjic, a potom natrag u Stolac

Verbalno i fizički zlostavljao suprugu. Ilustracija

Fena/Avaz.ba

10.4.2020

Na prijedlog Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK), Općinski sud u Čapljini donio je rješenje o produženju pritvora u trajanju od dva mjeseca osumnjičenom Muameru Dediću iz Konjica zbog sumnje da je počinio krivično djelo nasilje u obitelji. 

- Dedić se sumnjiči da je 2. marta 2020. godine oko 14 sati u Stocu, u kući u vlasništvu J. M., u kojoj zajedno stanuje kao podstanar sa svojom suprugom E. D., počeo istu verbalno vrijeđati i prijetiti joj da će je ubiti, a potom je i fizički nasrnuo na nju. Dedić nije dopustio ukazivanje pomoći povrijeđenoj supruzi te ju je odvezao u Konjic, a potom natrag u Stolac. E. D. je iskoristila priliku i od prodavačice u "Konzumu" zatražila pomoć, nakon čega je kolima Hitne pomoći prevezena u Dom zdravlja Stolac, gdje joj je ukazana ljekarska pomoć - saopćeno je iz Tužilaštva HNK Mostar. 


Općinski sud u Čapljini ocijenio je da je sasvim utemeljeno i opravdano produženje pritvora osumnjičenom, jer postoje naročite okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo, odnosno da će počiniti krivično djelo kojim prijeti.

Tužilaštvo HNK Mostar, u saradnji s PU Čapljina PS Stolac, nastavlja s poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo krivično djelo, navodi se u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.