SAZNAJEMO

Sletio automobilom u rijeku, od sigurne smrti spasile ga komšije

Prisutni mještani Odmuta nisu ostali ravnodušni na ove nesvakidašnje prizore, posebno kada je komšija, koji je i izvukao vozača, kazao da je živ

S mjesta nesreće. D. Pašalić

Piše: D. Pašalić / Avaz.ba

15.4.2020

Nakon priče o hrabrom policajcu iz Zenice koji je iz stana u kojem je bio požar spasio ženu i dijete, stiže nova herojska priča iz grada čelika. Alen Smajić, inače zaštitar agencije “AE sigurnost”, zajedno s komšijom, spasio je vozača koji je danas, u naselju Odmut, sletio automobilom u rijeku Bosnu. 

Kako nam priča Smajić, nalazio se na balkonu kada je ugledao da vozilo slijeće u Bosnu.

- Odmah sam istrčao iz stana da pomognem vozaču i komšiji koji se već nalazio kod automobila i izvlačio je vozača. Skočio sam u rijeku i pomogao mu. Komšija je već izvukao vozača, tako da sam mu, praktično, pomogao da drži unesrećenog vozača do dolaska pomoći. On nije mogao izaći iz automobila koji je bio u vodi. Glava mu je, također, bila u vodi. Srećom, komšija ga je uspio za kratko vrijeme izvući iz automobila – govori Smajić.


Hrabri Alen Smajić. Facebook

Prisutni mještani Odmuta nisu ostali ravnodušni na ove nesvakidašnje prizore, posebno kada je komšija, koji je i izvukao vozača, kazao da je živ.

Ne krije da je ponosan na sebe i komšiju budući da su spasili jedan život, zbog čega će, zasigurno, dugo pamtiti ovaj događaj.

Podsjetimo, do nesreće je, pod još nerazjašnjenim okolnostima, došlo oko 12.40 sati, kada je vozač I. M. sletio u rijeku. On je, nakon spašavanja, prevezen u Kantonalnu bolnicu Zenica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.