MOSTAR Izjašnjenje u Kantonalnom sudu

Sunita Hindić negirala krivicu za ubistvo

Optužena za ubistvo Nine Ivankovića (55), vlasnika motela „Villa Ivanković“ u mjestu Buna

M. Sm./Avaz.ba
21.04.2020 12:41

Hindić u pritvoru

Foto: Facebook

Sunita Hindić (21), optužena za ubistvo Nine Ivankovića (55), vlasnika motela „Villa Ivanković“ u mjestu Buna kod Mostaradanas se pred sutkinjom za prethodno saslušanje Kantonalnog suda u Mostaru Majnom Lovrić izjasnila da je nije kriva.

Kazala je da je sposobna izjasniti se o krivici te da nije pod utjecajem alkohola, droge ili bilo kakvih lijekova.

  • Hindić hodala pomoću štaka
    Hindić hodala pomoću štaka Foto: Avaz

Navela je, na upit sutkinje, da je lošeg imovnog stanja, nezaposlena i bez ikakvih primanja te da nije sposobna snositi troškove sudskog postupka i svoje braniteljice po službenoj dužnosti, advokata Nade Dalipagić.

Prema optužnici, Hindić se tereti da je 4. oktobra 2019. godine oko sedam sati ušla u sobu „Ville Ivanković“ u kojoj se nalazio Nino Ivanković te je, nakon verbalne svađe s njim, u jednom trenutku, htijući ga usmrtiti, ispalila hitac u njegovom pravcu.

Usljed zadobivene prostrelne rane Ivanković je, navedeno je, obilno iskrvario i na licu mjesta podlegao.

Hindić je koncem marta produžen pritvor do izricanja presude ili nove odluke Suda, a najduže još dvije godine računajući do 20. marta 2020., kao dana potvrđivanja optužnice protiv nje.

U sudnici i u zgradi Suda bilo je zabranjeno fotografiranje. Iz KPZ-a Mostar, gdje se nalazi u pritvoru, Hindić je dovedena kroz stražnji ulaz.

Komentari

NA VRH