MOSTAR

Sunita Hindić negirala krivicu za ubistvo

Optužena za ubistvo Nine Ivankovića (55), vlasnika motela „Villa Ivanković“ u mjestu Buna

Hindić u pritvoru. Facebook

Piše: M. Sm./Avaz.ba

21.4.2020

Sunita Hindić (21), optužena za ubistvo Nine Ivankovića (55), vlasnika motela „Villa Ivanković“ u mjestu Buna kod Mostaradanas se pred sutkinjom za prethodno saslušanje Kantonalnog suda u Mostaru Majnom Lovrić izjasnila da je nije kriva.

Kazala je da je sposobna izjasniti se o krivici te da nije pod utjecajem alkohola, droge ili bilo kakvih lijekova.


Hindić hodala pomoću štaka. Avaz

Navela je, na upit sutkinje, da je lošeg imovnog stanja, nezaposlena i bez ikakvih primanja te da nije sposobna snositi troškove sudskog postupka i svoje braniteljice po službenoj dužnosti, advokata Nade Dalipagić.

Prema optužnici, Hindić se tereti da je 4. oktobra 2019. godine oko sedam sati ušla u sobu „Ville Ivanković“ u kojoj se nalazio Nino Ivanković te je, nakon verbalne svađe s njim, u jednom trenutku, htijući ga usmrtiti, ispalila hitac u njegovom pravcu.

Usljed zadobivene prostrelne rane Ivanković je, navedeno je, obilno iskrvario i na licu mjesta podlegao.


Hindić je koncem marta produžen pritvor do izricanja presude ili nove odluke Suda, a najduže još dvije godine računajući do 20. marta 2020., kao dana potvrđivanja optužnice protiv nje.

U sudnici i u zgradi Suda bilo je zabranjeno fotografiranje. Iz KPZ-a Mostar, gdje se nalazi u pritvoru, Hindić je dovedena kroz stražnji ulaz.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.