KRIMINAL

U pritvoru Mostarac koji je pucao s balkona svog stana, policija mu našla cijeli arsenal oružja

Postoji osnovana bojazan da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za kazneni postupak

Tužilaštvo HNK: Sumnjiči se za više krivičnih djela. Ilustracija

M. Sm. / Avaz.ba

21.4.2020

Na prijedlog Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, Općinski sud u Mostaru odredio je pritvor Igoru Martinoviću zvanom Toza (58) iz Mostara u trajanju od 20 dana. 

Martinović se sumnjiči da je 16.aprila 2020. godine, u poslijepodnevnim i večernjim satima, iz svog stana i s balkona, koji se nalazi u mostarskom naselju „DUM“, u ulici fra Franje Milićevića , iz pištolja marke „Crvena Zastava“, ispaljivao hice u više navrata, usljed čega je ugrozio sigurnost i izazvao opasnost za živote ljudi.

Dan kasnije, kako je saopćeno iz Tužilaštva HNK, a nakon intervencije policije, Martinović je izašao iz stana te mu je oduzet pištolj, za koji nije imao odobrenje, zajedno sa pet komada spremnika i u njima 35 komada streljiva.

Također, on se sumnjiči da je u istom stanu u kojem živi, na različitim mjestima, držao veću količinu oružja i streljiva, čija nabavka građanima nije dopuštena, i to automatsku pušku sa okvirom call. 7,62 mm, br. 792599, pet okvira od puške sa streljivom, ručnu bombu sa upaljačem, nitroglicerinsku granatu, eksploziv, štapin i detonatorsku kapsulu, te veću količinu streljiva raznih kalibara, kao i više vrsta hladnog oružja noževa i mačeta, kao i teleskopsku palicu, a koji predmeti su pronađeni prilikom vršenja pretresa od strane policije. 

- Općinski sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom jer postoji osnovana bojazan da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za kazneni postupak i da postoje naročite okolnosti koje ukazuju da može ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke-naveli su iz Tužilaštva HNK.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.