MUP ZDK

Zenička policija na nogama, odbjeglom Šabanoviću ni traga

Kako “Avaz” saznaje, policija je pretraživala i lokalitet Koprivne, gdje je Šabanović, inače, živio, ali ga nisu pronašli

Ekonomija gdje je radio Šabanović. D. Pašalić

Piše: D. Pašalić /Avaz.ba

25.4.2020

Nakon što je jučer iz Kaznenopopravnog zavoda Zenica pobjegao osuđenik Elvir Šabanović Moca, zenička policija pokrenula je opsežnu potragu za odbjeglim zatvorenikom i pretražuje brojne lokalitete radi njegovog pronalaska.

Kako “Avaz” saznaje, policija je pretraživala i lokalitet Koprivne, gdje je Šabanović, inače, živio, ali ga nisu pronašli.

Prema riječima Aldine Alić, portparola MUP-a ZDK, nakon što je policija obaviještena o bijegu zatvorenika, odmah su poduzete sve potrebne mjere koje se, inače, preduzimaju u ovakvim situacijama.

- Kao i mjere koje se provode u saradnji s Upravom zatvora i službenicima zatvorskih službi radi pronalska odbjeglog zatvorenika, vrši se pretraga šireg lokaliteta i lokacija na kojima bi se odbjegli mogao, prema našim operativnim saznanjima, nalaziti - kazala je Alić.


Ekonomija KPZ-a usred grada. D. Pašalić

Podsjetimo, Šabanović se nalazio u dijelu ekonomije, gdje je radio u plastenicima, odakle se udaljio iz zatvora.

Kad se pronađe odbjegli Šabanović, prijeti mu 20 dana samice, a nikada više neće moći boraviti u vanjskom paviljonu.


Šabanović: Odlazi u samicu. Agencije

- Ukida mu se i uvjetna kazna, a ostalo mu je oko šest mjeseci kazne - odlučan je Ređo Kahrić, direktor KPZ-a Zenica.

Elvir Šabanović zvani Moca, koji izdržava kaznu zbog krađe i razbojništva, poznat je i po izjavi kad je opisivao drugog osuđenika riječima: "On je malo lud, dečko je malo lud."

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.