KONJIC

Otkrivamo detalje nesreće u kojoj je povrijeđen Solak

Prema nezvaničnim informacijama, najvjerovatnije se radi o obostranoj krivici dvojice vozača

Detalj s mjesta nesreće. Čitalac

Piše: B. C. / Avaz.ba

26.4.2020

Tačan uzrok saobraćajne nesreće u kojoj je jučer teško povrijeđen Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave civilne zaštite, bit će poznat tek kada se obave sva potrebna vještačenja, potvrđeno je za „Avaz“ iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona.  

- U mjestu Živašnica u Konjicu oko 13:30 sati došlo je do kontakta putničkog automobila kojim je upravljao D. M. i motocikla kojim je uptravljao F. S. Očevidom je rukovodila dežurna kantonalna tužiteljica. Drugih detalja nemamo - kazala je za „Avaz“ Ana Rajič, portparol Tužilaštva HNK.

Ona je dodala da se u narednom periodu očekuje policijski izvještaj o saobraćajnoj nesreći, a više informacija bit će poznato tek po okončanju svih vještačenja.



Solak: Prebačen u Sarajevo. Avaz

Prema podacima iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, Fahrudin Solak (47) iz Sarajeva, koji je upravljao motociklom BMW, pod još neutvrđenim okolnostima sudario se s Muharemom D. (52) iz Konjica, koji je upravljao automobilom VW Sharan. Solak je zadobio otvoreni prijelom ruke i trenutno se nalazi u Kliničkom centru u Sarajevu.  

Izvor blizak istrazi potvrdio nam je da je uvijek rano govoriti o uzroku nesreće, ali, prema prvim preliminarnim rezultatima, najvjerovatnije je riječ o obostranoj krivici dvojice vozača.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.