OBRAČUN U TUZLI

Brutalno pretukao komšiju zbog imovinskog spora

Ganić je 23. aprila zaustavio komšiju Gorana Sabranovića, kojeg je tukao nogama i rukama nanijevši mu teške povrede

Tužilaštvo Tuzlanskog kantona: Otvorena istraga. Ilustracija

Piše: E. Sk. /Avaz.ba

27.4.2020

Samir Ganić (35) iz Tuzle narednih mjesec dana provest će u istražnom pritvoru Kaznenopopravnog zavoda Tuzla zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teške tjelesne povrede.

- Postoji osnovana sumnja da je Ganić 23. aprila 2020. godine u ulici Pavla Goranina u Tuzli, zbog prethodnih sporova u vezi s imovinskopravnim odnosima koji traju duže vrijeme, zaustavio svog komšiju Gorana Sabranovića, psovao mu, a nakon toga i fizički nasrnuo na njega i udario ga pesnicom u glavu. Kada je Sabranović pao na zemlju, Ganić ga je više puta udarao rukama i nogama po glavi i tijelu i pritom mu nanio teške povrede, prijelome na glavi, licu i nosu. Napad na Sabranovića su nakon toga spriječile komšije – navodi Admir Arnautović, portparol Kantonlanog tužilaštva Tuzla.


Priveden i saučesnik. Ilustracija

Naredba o provođenju istrage je donesena i protiv S. R. (26), koji je u  Ganićevom dvorištu obavljao građevinske radove,  zbog krivičnog djela lake tjelesne povrede. Istraga protiv S. R. se vodi zbog sumnje da je jednog od komšija koji su razdvojili Ganića od oštećenoga, udario u nogu i nanio mu laku tjelesnu povredu, a nakon toga ga pokušao udariti i lopatom, u čemu su ga spriječili druge komšije.

Pripadnici Policijske uprave MUP-a TK su nakon događaja obavili uviđaj i uzeli izjave svjedoka, te su lišili slobode Ganića. Nad njim je izvršena kriminalistička obrada te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Tužilaštva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.