TUŽILAŠTVO KS

Potvrđena optužnica protiv pljačkaša banke u Sarajevu

Iz blagajne poslovnice “Raiffeisen banke” u naselju Nova Otoka uzeo 17. 200 KM i razoružao uposlenicu zaštitarske firme

Pehlivanović predao papirić uposlenici banke na kojem je pisalo: "Ovo je pljačka". Avaz

B. C. / Avaz.ba

28.4.2020

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Emira Pehlivanovića zbog krivičnog djela razbojništvo i krivičnog djela sprječavanje službene osobe u vršenju službene radnje.

- Optuženi se tereti da je dana 31.12.2019. godine, u ulici Džemala Bijedića, Općina Novi Grad, upao u prostorije jedne od sarajevskih banaka, prišao do pulta blagajne za kojim se sa druge strane nalazila uposlenica banke, te joj predao papirić sa natpisom “Ovo je pljačka", nakon čega je uposlenica pritisnula panik – taster, navodi se u saopćenju Tužilaštva KS.


Pehlivanović: Zatraženo produženje pritvora. Facebook

Pehlivanović je potom radnici “Raiffeisen banke” u naselju Nova Otoka predao i novi papirić na kojem je rukopisom ispisano 7.000, da bi uz prijetnju upotrebe signalnog pištolja, oteo pištolj uposlenici zaštitarske firme, te iz registra kase blagajne uzeo 17. 200 KM, a zatim je pobjegao s novcem i oba pištolja.

Istog dana u ulici Srđana Aleksića do broja 9, Općina Novi Grad, nakon što ga je zaustavio pripadnik MUP– a Kantona Sarajevo, izvadio je pištolj i usmjerio ga prema policajcu.


Banka je opljačkana u naselju Nova Otoka. Avaz

Došlo do njihovog međusobnog naguravanja, nakon čega je policajac uz pomoć kolege oborio Pehlivanovića na pod gdje je razoružan i stavljen pod kontrolu.


Uz optužnicu, postupajući tužilac predložio je Kantonalnom sudu u Sarajevu produženje mjere pritvora prema optuženom Emiru Pehlivanoviću.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.