AUSTRIJA Bosanac napravio haos u okolici Pincgaua

Raskinuo s djevojkom pa divljački vozio sa puknutim gumama

Državljanin BiH (36) pijan bježao od policije

Avaz.ba

Vozio na felgama

Foto: Austrijska policija


Bosanac (36) koji živi u Austriji, napravio je u subotu haos u okolici Pincgaua, kad je u 19:40 sati pijan, sa 2,44 promila alkohola u krvi, sjeo za upravljač svog automobila u gradiću Unkenu

Na izlazu iz grada, vozeći u pravcu Lofera, Bosanac je najprije udario u kameni zid na cesti, ali tu se nije zaustavio nego je i dalje nastavio voziti.

Nakon 200 metara, na vozilu se probušila prednja desna guma, a nakon 400 metara pukla je i lijeva.

Bosanac je nastavio vožnju iako su njegovi prednji točkovi ostali bez guma. Nije ga uspijevala zaustaviti čak ni policija, koju su u međuvremenu alarmirali svjedoci nesreće. Bosanac je ignorirao znakove zaustavljanja policijske patrole i nastavio bijeg u teško oštećenom automobilu.

  • Vozio na felgama

    Vozio na felgama

    Foto: Austrijska policija


- Vozač je čak pritisnuo papučicu gasa i jurio 115 kilometara na sat na felgama. Nakon što je prešao skoro osam kilometara, automobil je konačno otkazao - rekao je portparol policije Hans Volfgruber (Wolfgruber).

Prema njegovim riječima, vozilo se u Loferu zaustavilo ispred lokalne štedionice u pješačkoj zoni.

Nakon što je vozilo konačno stalo, policajci su utvrdili da Bosanac nema čak ni vozačku dozvolu. Državljanin BiH sada se suočava s brojnim prekršajnim i krivičnim prijavama za kršenje zakona. Kao razlog za samoubilačku vožnju naveo je raskid veze sa svojom djevojkom. Teško oštećeno vozilo, koje više nije u voznom stanju, odvela je šlep-služba.

Više o:

Bosanac Austrija
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na