DRAMA U SARAJEVU

Provalnici upali u kuću u Bojniku: Vlasnik pronađen mrtav

Pronađeno tijelo Hajrulaha Šišića (73), a zbog sumnje da je učestvovao u krađi uhapšen je E. H. (42)

Policija obavila uviđaj u Bojniku. Ilustracija

Piše: B. C. / Avaz.ba

7.5.2020

Prava drama odvijala se jučer ujutro u sarajevskom naselju Bojnik kojom prilikom je pronađen mrtav vlasnik jedne od kuća u koju su opljačkali provalnici.

- U  9:39 sati, obaviještena je Četvrta PU da je u ulici Mihaljevska, općina Novi Grad Sarajevo, ispred porodične kuće pronađeno tijelo H. Š. (73), nastanjen u Sarajevu. Od strane ljekara Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo konstatovana je smrt navedenog lica.  Tijelo preminulog je vozilom KJKP “Pokop” prevezeno u prosekturu Bare, gdje će se po nalogu tužioca izvršiti obdukcija, kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

U neposrednoj blizini kuće, pronađeno je i izuzeto više raznih predmeta koji najvjerovatnije potiču iz krivičnog djela. Radeći na rasvjetljavanju ove razbojničke krađe policija je jučer u 22:30 sati uhapsila E. H. (42) koji je zadržan u policijskim prostorijama.

Kako nam građani javljaju u ranim jutarnjim satima banda lopova u Bojniku je opljačkala tri kuće. 

Ispričali su nam da je nastradadali Hajrulah Šišić čuo buku na spratu kuće, te krenuo da vidi šta se dešava.    

- Kako sam čuo on je naletio na provalnike i jedan od njih ga je udario. Hajrulah je pao, udario glavom o betom i preminuo na licu mjesta, kazao nam je izvor blizak porodici nastradalog. 


Pojasnio nam je da su lopovi uspjeli da iznesu sve stvari sa prvog sprata Šišićeve kuće. U kuću su upali preko terase i garaže.

- Sve su mu odnijeli, možete misliti kad su se vratili po čizme. Šišić je naletio baš na tog koji se vratio po čizme. On ga je šakom udario u glavu, kazao nam je naš sagovornik.

Kazao nam je da je iza Šišića ostala nepokretna supruga o kojoj se on brinuo.

Uviđaj na licu mjesta obavili su pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo.

  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.