SAZNAJEMO

Fatalnoj Suniti suđenje za ubistvo Nine Ivankovića počinje 18. maja

Hindić se 22. aprila pred sudijom za prethodni postupak Kantonalnog suda u Mostaru izjasnila da nije kriva

Hindić: Izjasnila se da nije kriva. Avaz

Piše: M. Sm. / Avaz.ba

8.5.2020

U Kantonalnom sudu Mostar u ponedjeljak, 18. maja, počinje suđenje Suniti Hindić (21), optuženoj za ubistvo Nine Ivankovića (55), vlasnika motela „Villa Ivanković“, u mjestu Buna kod Mostara, saznaje „Avaz“. 

Ovu informaciju nam je potvrdila i braniteljica optužene, advokatica Nada Dalipagić.

Prema optužnici Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, koju zastupa tužiteljica Tanja Marčinko, Hindić se tereti da je 4. oktobra 2019. godine oko sedam sati ujutro ušla u sobu „Ville Ivanković“, u kojoj se nalazio Nino Ivanković, te je, nakon verbalne svađe s njim, u jednom trenutku, u namjeri da ga usmrti, ispalila hitac u njegovom pravcu.

Usljed zadobivene prostrelne rane, Ivanković je obilno iskrvario i na licu mjesta podlegao. Hindić je, nakon ubistva, uspjela pobjeći zahvaljujući jednoj prijateljici koja je po nju došla svojim automobilom, a koju je čekala sa stražnje strane motela.

Hindić: Prilikom bijega slomila nogu. Avaz

Prilikom bijega iz hotela skočila je sa zida i polomila stopala. Nakon što je prijateljica dovezla iz Jablanice, iz tog grada je uz pomoć jednog taksiste otišla do Turbeta kod Travnika, gdje joj živi familija. Tu se policiji predala u večernjim satima.

Hindić se 22. aprila pred sudijom za prethodni postupak Kantonalnog suda u Mostaru izjasnila da nije kriva za djelo koje joj se stavlja na teret, a koncem marta joj je produžen pritvor do izricanja presude ili nove odluke Suda, a najduže još dvije godine, računajući od 20. marta 2020. kao dana potvrđivanja optužnice protiv nje.

Inače, proteklih dana su čelnici pravosudnih institucija, u saradnji s nadležnima iz Zavoda za javno zdravstvo Hercegovačko-neretvanskog kantona, s obzirom na znatno poboljšanu epidemiološku situaciju, razrađivali plan za održavanje sudskih procesa, pogotovo, kada je riječ o ovakvim predmetima.

Kantonalni sud Mostar ima veliku dvoranu u kojoj se može osigurati tzv. socijalna distanca.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.