BANJA LUKA

Ponovo odgođeno suđenje za ubistvo Slaviše Krunića

Suđenje Benediju Đukaoviću, Emiliju Baldi i Rodoljubu Gajiću odgođeno je za 21. maj

Detalj s ranijeg pretresa. Avaz

Piše: O. Ma./Avaz.ba

11.5.2020


Suđenje Benediju Đukaoviću, Emiliju Baldi i Rodoljubu Gajiću, optuženima za ubistvo vlasnika "Sector securitya" Slaviše Krunića i njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića, te ranjavanje vozača Gorana Ilića odgođeno je za 21. maj.

Suđenje je, zbog preventivnih mjera izazvanih virusom korona, umjesto u Okružnom sudu trebalo da se održi u velikoj sudnici Osnovnog suda u Banjoj Luci, ali je odgođeno na zahtjev branioca optuženog Đukanovića.




Ubijeni Slaviša Krunić. Agencije

- Razlog za odgađanje ročišta je podnesak branioca optuženog Đukanovića, u kojem se predlaže odgoda pretresa do ukidanja vanrednog stanja u Republici Srpskoj ili do stabilizacije epidemiološke situacije. U podnesku je navedeno da i optuženi Đukanović predlaže da se pretres ne održi, jer se za to nisu stekli uslovi. Sa tim predlogom usaglasili su se i branioci Balde i Gajića - saopštio je Okružni sud u Banjoj Luci.

Slaviša Krunić i Žarko Pavlović ubijeni su iz zasjede rafalima iz automatskih pušaka 22. aprila 2019. u Glamočanima kod Banje Luke. Za izvršenje, planiranje i organizovanje atentata optuženi su Đukanović i Baldo, te Željko Kovačević koji je ubijen u razmjeni vatre sa Krunićevim obezbjeđenjem. Gajić, koji je bivši radnik "Sector securityja" se tereti za pomaganje zločina, jer ubicama otkrio detalje o Krunićevom kretanju i obezbjeđenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.