BANJA LUKA

Bježali od policije zbog neplaćenih 16.500 KM kazni

Nemanja S. (20) i Slaviša K. (21) uhapšeni su sinoć nakon što su pokušali da pobjegnu od policijske patrole za vrijeme policijskog sata

Policija upasila dvojicu vozača. Ilustracija

Piše: O. Ma. /Avaz.ba

11.5.2020

Nemanja S. (20) i Slaviša K. (21) iz Banje Luke uhapšeni su sinoć nakon što su pokušali da pobjegnu od policijske patrole koja ih je, za vrijeme policijskog sata, uočila u vozilima BMW i Ford.

Budući da se radi o višestrukim prestupnicima, s brdom neplaćenih kazni, policija je od Nemanje S. oduzela automobil BMW, dok je od Slaviše K. oduzet Ford. Kako saznajemo, Nemanja u registru ima 10.000 KM, a Slaviša K. 6.500 KM neplaćenih kazni za razne prekršaje.

U PU Banja Luka navode da su njih dvojica u 22.45 sati uočeni u ulici Rade Radića i lišeni su slobode jer su napravili prekršaj o ograničenju kretanja, ometanju državnih organa u vršenju javnih funkcija, te zbog upravljanja motornim vozilom prije sticanja prava na upravljanje.

- Kada su vidjeli policijske službenike, lica su napustila svoja vozila i pokušala pobjeći, ali su ih policajci sustigli i lišili slobode - rekla je portparol PU Banja Luka Danijela Mučibabić.

Pojašnjavaju da je identifikacijom utvrđeno da se radi o višestrukim prestupnicima, povratnicima u vršenju prekršaja.

- Izvršenim provjerama kroz službene evidencije, utvrđeno je da obojica imaju velika dugovanja u registru novčanih kazni, te su im, u skladu sa Zakonom o prekršajima, oduzeta putnička motorna vozila, koja su deponovana u depozit PU Banja Luka - rekla je Mučibabić.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.