MUP ZDK

Zeničanin opljačkao poslovnicu “BH Pošte”, policija ga ekspresno uhapsila

Pronađena odjeća i obuća koju je pljačkaš odbacio u kontejner

Policija privela osumnjičenog. Ilustracija

Piše: D. Pašalić / Avaz.ba

12.5.2020

Zenička policija ekspresno je uhapsila danas Zeničanina J. Opanovića (32) nakon što je jutros, oko 10:30 sati, prijeteći hladnim oružjem, opljačkao poslovnicu "BH Pošta" u ulici Ćire Truhelke.  

Kako saznaje "Avaz", Opanović je oteo više od 1.000 KM.

Prema riječima Aldine Alić, portparola Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), na rasvjetljavanju razbojništva i otkrivanju izvršioca odmah su angažirane sve raspoložive policijske snage.

- Kao rezultat brze i koordinirane akcije policije, u 11:15 sati, u ulici Margita, službenici Policijske stanice Crkvice su locirali i uhapsili J. O. iz Zenice zbog sumnje da je počinio navedeno razbojništvo - kaže Alić.

Dodaje da su operativnim radom na terenu policajci došli do saznanja o kretanju osumnjičenog, te su u navedenoj ulici, u kontejneru za otpad, pronašli odjeću i obuću koju je pljačkaš odbacio prilikom bijega, a koju je koristio prilikom izvršenja krivičnog djela.

Uhapšen osumnjičeni. Ilustracija

- Nakon hapšenja, J. O. je zadržan u prostorijama Policijske uprave I u Zenici, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Prilikom pregleda uhapšenog, policijski službenici su pronašli četiri sadržaja praškaste materije koja svojim izgledom asocira na drogu - ističe Alić.

Droga je oduzeta i bit će predmet potrebnih vještačenja, a uhapšeni će biti predat u nadležnost i na daljnje postupanje Tužilaštvu ZDK zbog sumnje da je počinio krivična djela razbojništvo i posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Iz Uprave policije MUP-a ZDK zahvaljuju građanima na saradnji, pomoći i informacijama koje su pružili tokom jutrošnje akcije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.