VELIKA KLADUŠA Potvrđeno iz MUP-a USK

Migrant se ugušio provlačeći se kroz ogradu prihvatnog centra Miral

Zaštitari su oko ponoći obavijestili dežurnu ekipu u Policijskoj stanici u Velikoj Kladuši, kako su prilikom obilaska prostora oko centra pronašli tijelo

Avaz.ba / Fena
14.05.2020 13:55

Prihvatni centar Miral

Foto: Fena

Migrant, koji je pokušavao ilegalno ući u privremeni prihvatni centar Miral u Velikoj Kladuši, poginuo je, potvrđeno je iz MUP-a USK. Prema prvim rezultatima istrage, radi se o nesretnom slučaju. 

- Zaštitari su oko ponoći obavijestili dežurnu ekipu u Policijskoj stanici u Velikoj Kladuši, kako su prilikom obilaska prostora oko centra pronašli tijelo. Na teren je odmah uz policijske službenike izašao i mrtvozornik, koji je konstatirao da na tijelu nema tragova nasilne smrti. Uviđajnim radnjama je utvrđeno kako je osoba pokušala ilegalno ući u kamp, te da je provlačeći se kroz ogradu nesretno izgubila život. Uzrok smrti je najvjerovatnije gušenje - izjavila je načelnica Sektora kriminalističke policije Unsko-sanskog kantona Snježana Galić. 

  • Prihvatni centar Miral: Zaštitari pronašli tijelo
    Prihvatni centar Miral: Zaštitari pronašli tijelo Foto: Fena

Kantonalno tužilaštvo USK uspjelo je brzo identifikovati osobu, te je utvrđeno da se radi o državljaninu Maroka. 

- Nesretno stradala osoba je naknadno identifikovana, a drugi migrant je potvrdio kako se radi o dvadesetosmogodišnjem državljaninu Maroka. Tužilaštvo je odmah obavijestilo ambasadu Maroka u Bosni i Hercegovini, a posredno i porodicu stradalog - riječi su portparola Kantonalnog tužilaštva USK Irene Marjanović Čavkić.

Komentari

NA VRH