STRAVIČAN ZLOČIN

Još nema optužnice za ubistvo Edina Zejćirovića

Za zločin su osumnjičeni Suvad Djedović, Nihad Hukić, Suan Halilović i Samid Šabanović, koji se nalaze u pritvoru

Četvorica osumnjičena za ubistvo Edina Zejćirovića. Avaz

Piše: Ad. A. /Avaz.ba

15.5.2020

Brčak Edin Zejćirović u novembru prošle godine svirepo je mučen, usmrćen i bačen u kanal koji se spaja s rijekom Savom u naselju Vučilovac kod Brčkog, a optužnica protiv četvorice ubica još nije podignuta.


Sitni dileri


Radi se o jednom od najmonstruoznijih ubistava koje je potreslo bh. i regionalnu javnost, jer su osumnjičeni snimali teško zlostavljanje i premlaćivanje nesretnog Edina, inače oca maloljetne kćerke.

Za zločin su osumnjičeni Suvad Djedović, Nihad Hukić, Suan Halilović i Samid Šabanović, koji se nalaze u pritvoru.


Ubijeni Edin Zejćirović. Facebook

Osumnjičeni su sitni dileri i lopovi te su protiv njih nakon Edinove smrti podignute optužnice zbog dilanja spida i marihuane.

Istraga je počela kao slučaj nestanka te se u tom pravcu odvijala sve dok tijelo nije pronađeno.

Stravična scena na obali Save izazvala je jezu i kod najiskusnijih istražitelja jer je tijelo bilo bukvalno izmasakrirano s velikim i očitim tragovima mučenja.



U međuvremenu je u javnost dospio i horor snimak te se nazirao i motiv zločina, a to je  da je Edin, navodno, imao kontakt sa suprugom jednog od osumnjičenih, a spominjao se i navodni dug, mada je porodica ubijenog negirala mogućnost da se likvidacija dogodila zbog koristoljublja ili dugovanja.

Iz tužilaštva kažu da se čekaju rezultati određenih vještačenja da bi se optužni akt podigao i proslijedio sudu na potvrđivanje.

S druge strane, prema operativnim saznanjima, kriminalno ponašanje četvorice ubica nekoliko mjeseci prije zločina bilo je poprilično pojačano.


Provjere špekulacija

Prema nezvaničnim informacijama koje nam je otkrio izvor blizak istrazi, u strogoj tajnosti vodi se i istraga o tome je li  neko eventualno od osumnjičenih zahtijevao da ubiju Edina. Provjeravaju se špekulacije da je mladićevo ubistvo naručeno.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.