ZENICA

Radnik stradao u trafo stanici, prevezen u Sarajevo

Prema preliminarnom izvještaju kolega je u stabilnom stanju i unutrašnji organi nisu nastradali, kaže Kahrimanović za “Avaz”

U kompaniji “ArcelorMIttal” Zenica teško povrijeđen radnik. Avaz

Piše: D. Pa. / Avaz.ba

15.5.2020

U kompaniji “ArcelorMIttal” Zenica jutros je teško povrijeđen radnik ove kompanije, koji je zbog teškog stanja prevezen na Univerzitetsko klinički centar Sarajevo. 

Prema zvaničnim informacijama iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), do povrede na radu je došlo u jutarnjim satima.

-O ovom događaju policiju je obavijestila bolnica u 11.15 sati. Radnik je, najvjerovatnije, usljed strujnog udara zadobio teže tjelesne povrede - kaže Aldina Alić, portparol MUP-a ZDK.

U kompaniji “ArcelorMIttal” Zenica teško povrijeđen radnik. Avaz

Alena Kahrimanović, glasnogovornica “ArcelorMittala”, u izjavi za “Avaz” kaže da je do povrede na radu došlo u trafo stanici Jug, u pogonu Energetika.

-Povrijeđeni kolega je odmah prebačen u Kantonalnu bolnicu Zenica, nakon čega je upućen u KCUS Sarajevo. Prema preliminarnom izvještaju kolega je u stabilnom stanju i unutrašnji organi nisu nastradali - kaže Kahrimanović.

Dodaje da će povrijeđeni radnik biti zadržan na posmatranju Urgentno odjela, te da je još rano govoriti o njegovom fizičkom stanju.

-Kompanija spremna uraditi sve što je neophodno kako bi mu omogućila što brži oporavak – zaključuje Kahrimanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.