MOSTAR U Kantonalnom sudu održano predraspravno ročište

Fatalna Sunita na optuženičkoj klupi: U petak počinje suđenje za ubistvo Nine Ivankovića

Predraspravnim vijećem je predsjedavao sudija Elis Sultanić, detalje optužnice je predočila kantonalna tužiteljica Tanja Marčinko, a braniteljica optužene je advokat Nada Dalipagić

M. Sm. / Avaz.ba
18.05.2020 10:41

Hindić: Izjasnila se da nije kriva

Foto: Avaz

U Kantonalnom sudu u Mostaru danas je održano predraspravno ročište u krivičnom predmetu protiv Sunite Hindić (21) optuženoj za ubistvo Nine Ivankovića (55), vlasnika motela „Villa Ivanković“ u mjestu Buna kod Mostara. 

Na predraspravnom ročištu, odnosno, statusnoj konferenciji usaglašena je dinamika postupka koji će se voditi u ovom sudu, odnosno, vođenja glavnog pretresa.

Predraspravnim vijećem je predsjedavao sudija Elis Sultanić, detalje optužnice je predočila kantonalna tužiteljica Tanja Marčinko, a braniteljica optužene je advokat Nada Dalipagić.

  • Hindić: U petak počinje suđenje
    Hindić: U petak počinje suđenje Foto: Avaz

Tako je utvrđen termin za glavni pretres koji počinje u petak, 22.maja čitanjem optužnice i iznošenjem uvodnih riječi optužbe i obrane.

Sljedeći glavni pretres zakazan je za 27. maj kada počinje iznošenje dokaza Tužilaštva HNK, a nakon toga odbrana će iznijeti svoje dokaze.

Ivanković je ubijen 4.oktobra 2019. godine u ranim jutarnjim satima u sobi „Ville Ivanković“, a optužena Hindić se 22.aprila u Kantonalnom sudu Mostar izjasnila da nije kriva.

Ona nije prisustvovala današnjoj statusnoj konferenciji.

Komentari

NA VRH