AKCIJA

Pripadnik Granične policije pokušao prokrijumčariti državljanina Crne Gore

Protiv navedenih osoba će biti podnesen izvještaj o počinjenom kaznenom djelu

Akcija pripadnika Granične policije. Ilustracija

Avaz.ba

19.5.2020

Policijski službenici Centralnog istražnog ureda Granične policije BiH i Mobilne jedinice za podršku i kontrolu TU Istok Višegrad su 17. maja na području Foče zaustavili kombi vozilo kojim je upravljao policijski službenik Granične policije BiH. U kombi vozilu su zatečene još dvije osobe: jedan državljanin BiH i jedan državljanin Crne Gore.  

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo „krijumčarenje ljudi“, policijski službenici Centralnog istražnog ureda GP BiH uhapsili policijskog službenika Granične policije BiH P.V. i osobu R.M., državljanina BiH. 

Akcija pripadnika Granične policije. Ilustracija

- Pored svih problema s kojima se susreće Granična policija BiH te pored ulaganja svih raspoloživih sredstava i ljudstva s ciljem prescijecanja krijumčarenja ljudi i nezakonitih prelazaka državne granice, sramotno je i poražavajuće da u takvim uvjetima i izazovima s kojima se intenzivno borimo, imamo neodgovorne i neprofesionalne pojedince koji svjesno čine nezakonite radnje. Za ovakve pojedince bit će poduzete sve mjere i sankcije, u skladu sa Zakonom, kako se ovakvi slučajevi ne bi ponovili - izjavio je direktor Granične policije BiH Zoran Galić.

Protiv navedenih osoba će biti podnesen izvještaj o počinjenom kaznenom djelu, a državljanin Crne Gore je, uz prijedlog za protjerivanje, predan službenicima Službe za poslove sa strancima – TC Sarajevo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.