SAZNAJEMO Drama u Binježevu

Bijesni Dobojlija zbog ljubavnice napao policajca sjekirom

Policajac je prošao bez povreda

Z. Karić / Avaz.ba

Na lice mjesta izašli pripadnici PS Hadžići

Foto: Avaz


Dobojlija  M. K. (49) napao je jučer oko 14 sati policajca sjekirom u hadžićkom naselju Binježevo, saznaje "Avaz".

Kako smo saznali, do napada je došlo nakon što se muškarac posvađao sa ljubavnicom, koja je u strahu za život pozvala policiju. Na lice mjesta izašli su pripadnici Policijske stanice Hadžići te zatekli bjesnog muškarca kako lupa na vrata ljubavnice.

Jedan od policajaca pokušao je smiriti muškarca koji je u rastrojstvu uzeo sjekiru i krenu oštricom na policajca koji se uspio izmaknuti. Međutim M. K. je ponovo krenuo na policajca koji je uspio oteti mu sjekiru te potom savladati napadača. M. K. je uhapšen.

Policajac je prošao bez povreda.

Iz MUP-a KS potvrdili su da je došlo do napada na policajca. 

- Naime, jučer u 14 sati, policajci Šeste PU lišili su slobode lice M.K., rođen 1975. godine u Doboju gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti. O svemu  je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a isti je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentiranju navedenog krivičnog djela - naveli su iz MUP-a KS.

Više o temi Hadžići

SARAJEVO
Kadiću još dva mjeseca pritvora
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na