AKCIJA Početkom sedmice direktor Ibrahimović saslušan u Tužilaštvu TK

FUP ponovo pretresa MUP TK: Ministru i policijskim službenicima oduzeti mobiteli

E.Sk / Avaz.ba

Akcija FUP-a u Tuzli

Foto: Ilustracija


Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) ponovo su pretresali prostorije Ministarstva unutrašnjih poslova TK zbog provjera navoda o imenovanju Safeta Ibrahimovića za direktora Policijske uprave TK.  

Pripadnici FUP-a su, podsjećanja radi, prošle sedmice obavili pretres MUP-a TK nakon što je Vlada TK, na prijedlog Nezavisnog odbora i ministra Sulejmana Brkića, imenovala Ibrahimovića za direktora policije uprkos činjenici što će u toku mandata novoimenovani direktor steći uvjete za odlazak u starosnu penziju.

  • Akcija FUP-a u Tuzli

    Akcija FUP-a u Tuzli

    Foto: Arhiv


Početkom sedmice i direktor Ibrahimović je saslušan u Tužilaštvu TK, a novinarima je prilikom ulaska na saslušanje rekao da je njegovo imenovanje zakonito i da pogledaju odluku Vlade TK.

Tokom posljednjeg pretresa, kako saznajemo, oduzeti su mobiteli ministru unutrašnjih poslova Sulejmanu Brkiću i nekolicini službenika MUP-a TK.

Odluka Općinskog suda Tuzla da se imenovanje Ibrahimovića stavi van snage i da se zabrani postupak izbora direktora Uprave policije po tužbi smijenjenog direktora Dževada Kormana, do okončanja parničnog postupka, bit će donesena u utorak.

Više o temi FUP

SAZNAJEMO
Pripadnici FUP-a pretresaju MUP TK?!
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na