BIJELJINA Okružni sud danas izrekao presudu

Zarić i Bujinović oslobođeni optužbi za ubistvo navijača Partizana

Sud utvrdio da nema dokaza da su optuženi počinili ktivično djelo koje im se stavlja na teret, kazao je za „Avaz“ advokat Petko Budiša koji je zastupao Zarića

B. C./Avaz.ba
20.05.2020 18:23

Aleksandar Pantić ubijen 2018. godine

Foto: Avaz

Marko Zarić Čupo (23) i Petar Bujinović (23 iz Bijeljine oslobođeni su optužbi za ubistvo navijača Partizana Aleksandra Pantića u septembru 2018. godine, potvrdio je za „Avaz“ advokat Petko Budiša, koji je zastupao Zarića.  

Presuda je danas izrečena u Okružnom sudu u Bijeljini.  Budiša nam je pojasnio da je Sud utvrdio da nema dokaza da su Zarić i Bujinović počinili krivično djelo koje im se stavlja na teret.

  • Advokat Petko Budiša: Zastupao Zarića
    Advokat Petko Budiša: Zastupao Zarića Foto: Agencije

-   Sud je prihvatio moju argumentaciju da su određeni dokazi nezakoniti te da se na njima ne može temeljiti presuda, kazao je Budiša.

Aleksandar Pantić je ubijen  15. septembra 2018. godine, kada su naviječi Fudbalskog kluba Crvena zvezda sačekali navijače beogradskog Partizana u namjeri da se s njima fizički obračunaju. Marko Zarić je bio optužen da je prvo pesnicom udario Aleksandra Pantića u glavu i Pantić je od udarca pao na tlo. Zariču i Bujinoviću se stavljalo na teret da su Pantića nastavili tući motkama. Od zadobivenih povreda mladić je preminuo je na putu za Klinički centar Srbije.

Komentari

NA VRH