BIJELJINA

Zarić i Bujinović oslobođeni optužbi za ubistvo navijača Partizana

Sud utvrdio da nema dokaza da su optuženi počinili ktivično djelo koje im se stavlja na teret, kazao je za „Avaz“ advokat Petko Budiša koji je zastupao Zarića

Aleksandar Pantić ubijen 2018. godine. Avaz

Piše: B. C./Avaz.ba

20.5.2020


Marko Zarić Čupo (23) i Petar Bujinović (23 iz Bijeljine oslobođeni su optužbi za ubistvo navijača Partizana Aleksandra Pantića u septembru 2018. godine, potvrdio je za „Avaz“ advokat Petko Budiša, koji je zastupao Zarića.  

Presuda je danas izrečena u Okružnom sudu u Bijeljini.  Budiša nam je pojasnio da je Sud utvrdio da nema dokaza da su Zarić i Bujinović počinili krivično djelo koje im se stavlja na teret.


Advokat Petko Budiša: Zastupao Zarića. Agencije

-   Sud je prihvatio moju argumentaciju da su određeni dokazi nezakoniti te da se na njima ne može temeljiti presuda, kazao je Budiša.

Aleksandar Pantić je ubijen  15. septembra 2018. godine, kada su naviječi Fudbalskog kluba Crvena zvezda sačekali navijače beogradskog Partizana u namjeri da se s njima fizički obračunaju. Marko Zarić je bio optužen da je prvo pesnicom udario Aleksandra Pantića u glavu i Pantić je od udarca pao na tlo. Zariču i Bujinoviću se stavljalo na teret da su Pantića nastavili tući motkama. Od zadobivenih povreda mladić je preminuo je na putu za Klinički centar Srbije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.