BANJA LUKA

Ubice Slaviše Krunića zajedno ljetovale u Neumu

Svjedočila Jelena Džinkić, nevjenčana supruga ubijenog napadača Željka Kovačevića koji se družio s optuženim Benedijem Đukanovićem i Emilijem Baldom

Detalj s ranijeg nastavka suđenja. Avaz

Piše: O. Matavulj/Avaz.ba

22.5.2020

Svjedočenjem Jelene Džinkić, nevjenčane supruge ubijenog napadača Željka Kovačevića, poslije dvomjesečne pauze nastavljeno je suđenje za ubistvo vlasnika “Sector securityja”Slaviše Krunića, njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića i ranjavanje vozača Gorana Ilića.



Dolazila patrola


Za zločin su optuženi Benedi Đukanović i Emilio Baldo te bivši radnik “Sector securityja” Rodoljub Gajić, koji se tereti za pomaganje ubistva. Kao jedan od napadača označen je i Kovačević, koji je ubijen u razmjeni vatre s Krunićevim osiguranjem 22. aprila prošle godine u Glamočanima kod Banje Luke.

Džinkić je u sudnici ispričala da se njen pokojni suprug intenzivno družio sa Đukanovićem i Baldom, te da su svi zajedno s porodicama ljetovali u Nemu 2018. godine. Pojasnila je da im je Đukanović dolazio na slavu, da ga cijeni kao čovjeka i da o njemu ima fino mišljenje, dok Gajića uopće ne poznaje.

Tvrdi da joj Kovačević nikada nije spominjao Slavišu Krunića te da ga je kritičnog dana vidjela samo ujutro dok je spavao i da je do 17 sati bio u kući.


Svjedočila supruga ubijenog napadača. Avaz

- Tek kasno noću sa 22. na 23. april, oko 2.30 sati, na vrata mi je došla policija. Prvo su bili inspektori, a kasnije je cijelu noć sa mnom bila patrola. Tražili su mi da više puta zovem Željka i pustim da zvoni duže. Nisu mi rekli da je ubijen, to sam saznala ujutro od radnika iz kafane koji me pozvao i pitao je li istina da je ubijen Željko. Kasnije su radili pretres i otišli su 23. aprila oko 18 sati - rekla je Džinkić.


Bio kamatar


O pokojnom suprugu, s kojim ima dvije kćerke, imala je samo riječi hvale. Opisala ga je kao dobrog čovjeka koji nije bio nasilan. Kaže da su u vanbračnoj zajednici bili 14 godina, te da su se upoznali dok je Kovačević u Foči izdržavao zatvorsku kaznu za razbojništvo.

- Ja, kao i drugi koji ga poznaju, pamtit ćemo ga kao pozitivnu i nasmijanu osobu. Nikoga nije odbio kada bi mu tražio pomoć - rekla je Džinkić, potvrdivši da se Kovačević bavio kamatarenjem, te da je držao nekoliko kafića u Banjoj Luci.

Suđenje se nastavlja 11. juna, kada će svjedočiti članovi porodica ubijenih.


Ubijeni Slaviša Krunić. Facebook

Dragana Kosić, generalna direktorica “Sector securityja”, posvjedočila je da joj je u noći ubistva Krunićeva supruga dala njegov mobilni telefon.

- Telefon mu je uzela iz ruke kada je mrtav dovezen pred kuću. Sutradan sam ga predala policiji i bio je dosta oštećen i isprskan krvlju - rekla je Kosić.



Svjedočenje odgodila temperatura

Suđenje je održano uz strogo poštivanje svih preporuka koje se tiču epidemije  koronavirusa, poput fizičke distance, nošenja maski i slično. Na ulazu u zgradu Suda svima je mjerena temperatura beSkontaktnim toplomjerom.

Jednoj svjedokinji izmjereno je 37,7 stepeni Celzijevih pa joj nije dozvoljeno da prisustvuje ročištu i njeno svjedočenje je odgođeno.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.