SRBIJA

Privedeno pet automafijaša: Sjekli vozila i prodavali ih u dijelovima

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati

Avaz.ba

26.5.2020

Krali automobile, pa ih sjekli i prodavali - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, na teritoriji Beograda i Čačka, uhapsili su pet osoba za koje se sumnja da su u Beogradu krali automobile, a zatim ih na području Čačka sjekli u dijelove i prodavali.

Uhapšeni su N. R. (1981.), M. K. (1977.) i N. J. (1991.) iz Beograda, kao i M. N. (1982.) i Z. B. (2000.) iz Čačka.

Sumnja se da su N. R., M. K. i N. J. tokom prošle i ove godine, u beogradskim općinama Zvezdara i Voždovac, krali vozila Škoda Octavia i Golf 7, koja su odvozili u iznajmlјene garaže, a potom u Čačak, gdje su ih M. N. i Z. B., kako se sumnja, rastavljali u dijelove koje su prodavali.

Prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje koriste M. N. i Z. B. pronađena je veća količina auto dijelova poput šasija, motora, sjedišta, kastofona, klјučeva, senzora, tapacirunga, kao i više komada alata za obijanje i startovanje automobila.

Prilikom pretresa stana i drugih prostorija pronađena veća količina auto dijelova. MUP SRBIJA

Također, u stanu Z. B. pronađeno je oko 1,2 kilograma amfetamina, 19.850 tableta sa liste psihoaktivnih supstanci, kao i dio za lovački karabin, dok je kod M. N. pronađen lovački karabin. 

Prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje koristi N.J. pronađeno je oko 30 grama heroina.

Policija je u prethodnom periodu na području Beograda pronašla „golf 7“ i „škodu oktaviju“ koje su, kako se sumnja, ukrali uhapšeni. Ova vozila policija je vratila vlasnicima. 

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu za tešku krađu, biti privedeni nadležnim tužilaštvima.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili i krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavlјanje u promet opojnih droga krivična prijava bit će podnesena protiv N. J. i Z. B., dok će zbog nedozvolјene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija krivična prijava biti podnesena protiv M. N. i Z. B.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.