ŠOKANTNO Policija privela Vida Velikića

Srbijanski psihijatar trovao tortom ljekare u Austriji

Velikić, sin Dragana Velikića, nekadašnjeg ambasadora Srbije u Austriji i poznatog pisca, na saslušanju u policiji negirao je krivična djela koja mu se stavljaju na teret

Avaz.ba / Kurir.rs

Vid Velikić: Navodno proganjao kolege

Foto: Facebook


Srbijanski psihijatar uhapšen u Austriji zbog sumnje da je otrovao kolege koktelom sedativa, sin je Dragana Velikića, nekadašnjeg ambasadora Srbije u Austriji i poznatog pisca, pišu srbijanski mediji pozivajući se na izvore iz diplomatskih krugova. 

Vid Velikić je na saslušanju u policiji negirao krivična djela koja mu se stavljaju na teret, što je za austrijske medije potvrdio i njegov advokat. Velikića su austrijski mediji opisivali kao mladog, ambicioznog ljekara iz Srbije, koji je zaposlen u Općoj bolnici AKH u Beču. Uhapšen je zbog sumnje da je sredinom maja, tortom koju je poslužio kolegama na poslu, izazvao trovanje kod više osoba, pošto je prethodno u nju ubrizgao dvije vrste ljekova koji se koriste kao terapija u psihijatrijskom lječenju.

  • Vid Velikić: Teške optužbe

    Vid Velikić: Teške optužbe

    Foto: Facebook


Motiv koji je Velikića naveo na ovako sumanut potez bila je, sumnja se, neuzvraćena ljubav, pošto je želio da započne vezu sa jednom osobom s posla. Također, njegove kolege su, prema pisanju austrijskih medija, potvrdile da je Velikić i ranije imao čudne trenutke u svom ponašanju, da ih je proganjao, zbog čega je jedan od njih postavio video-nadzor na kući.

Navodno se na jednom od snimaka zabilježenim na tim kamerama vidi kako Velikić buši gume na njegovom automobilu, što će biti obuhvaćeno istragom.

Po objavljivanju vijesti da je u Beču uhapšen ljekar srbijanskog porijekla, tamošnji mediji su izvjestili da potiče iz vrlo imućne i ugledne porodice.

Nekadašnji ambasador Srbije u Austriji Dragan Velikić nije želeo da govori za srbijanske medije.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na