SPLIT

Uhapšena narko grupa, kokain švercovali i iz BiH

USKOK je precizirao da su drogu namijenjenu daljnjoj preprodaji nabavljali od nepoznatih osoba iz Albanije i Bosne i Hercegovine

Osumjničeni su uhapšeni na splitskom području. Ilustracija

Avaz.ba / Fena

28.5.2020

Hrvatski USKOK je u četvrtak donio rješenje o provođenju istrage protiv šestorice hrvatskih državljana koje se sumnjiči da su od februara do maja iz Albanije i Bosne i Hercegovine radi daljnje preprodaje nabavili pet kilograma heroina i kokaina.

Osumjničeni su uhapšeni na splitskom području.

U akciji u kojoj su uhapšeni 45-godišnjak, 57-godišnjak, 43-godišnjak, 51-godišnjak, 44-godišnjak i 36-godišnjak, prenosi Hina.

Pretragom njihovih domova i vozila, pronađeno je 1,6 kilograma kokaina, 2,1 kilogram heroina, 10 kilograma smjese za povećanje droge, preša za prešanje droge, vaga, više mobitela posebno napravljenih mobitela i SIM kartica,. 

Tokom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je šestorka od 17. feburara do 27. maja  nabavila po pet kilograma kokaina i pet kilograma heroina. USKOK je precizirao da su drogu namijenjenu daljnjoj preprodaji nabavljali od nepoznatih osoba iz Albanije i Bosne i Hercegovine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.