SPLIT USKOK donio rješenje o provođenju istrage

Uhapšena narko grupa, kokain švercovali i iz BiH

USKOK je precizirao da su drogu namijenjenu daljnjoj preprodaji nabavljali od nepoznatih osoba iz Albanije i Bosne i Hercegovine

Avaz.ba / Fena
28.05.2020 20:10

Osumjničeni su uhapšeni na splitskom području

Foto: Ilustracija

Hrvatski USKOK je u četvrtak donio rješenje o provođenju istrage protiv šestorice hrvatskih državljana koje se sumnjiči da su od februara do maja iz Albanije i Bosne i Hercegovine radi daljnje preprodaje nabavili pet kilograma heroina i kokaina.

Osumjničeni su uhapšeni na splitskom području.

U akciji u kojoj su uhapšeni 45-godišnjak, 57-godišnjak, 43-godišnjak, 51-godišnjak, 44-godišnjak i 36-godišnjak, prenosi Hina.

Pretragom njihovih domova i vozila, pronađeno je 1,6 kilograma kokaina, 2,1 kilogram heroina, 10 kilograma smjese za povećanje droge, preša za prešanje droge, vaga, više mobitela posebno napravljenih mobitela i SIM kartica,. 

Tokom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je šestorka od 17. feburara do 27. maja  nabavila po pet kilograma kokaina i pet kilograma heroina. USKOK je precizirao da su drogu namijenjenu daljnjoj preprodaji nabavljali od nepoznatih osoba iz Albanije i Bosne i Hercegovine.

Tagovi

Hrvatska USKOK

Komentari

NA VRH