SAZNAJEMO Nakon određivanja jednomjesečnog pritvora

Tijana Ajfon u pritvorskoj jedinici zatvora u Doboju: Zadovoljna tretmanom

Tijana Maksimović i njeni branioci Advokatske kancelarije "Stevanović" iz Bijeljine odbacili optužbe za prostituciju te najavili žalbu na rješenje o određivanju pritvora

B. C./Avaz.ba
01.06.2020 17:23

Tijana Maksimović od subote u pritvoru

Foto: Avaz

Tijana Maksimović, poznatija kao Tijana Ajfon, negirala je krivicu u Sudu BiH tokom razmatranja prijedloga o pritvoru i odbacila optužbe za prostituciju, odnosno da je organizovala i dovela djevojke u vikendicu u Suvom Polju kod Bijeljine, potvrđeno je za "Avaz" iz  Advokatske kancelatije "Stevanović" koja zastupa ovu državljanku Srbije. 

- Advokatska kncelarija "Stevanović" zastupa gospođicu  Tijanu Maksimović , popularnu Tijanu Ajfon u ovom postupku koji se vodi pred Sudom BiH. Optužbe se tiću organizacije kriminalne grupe gdje nije fokus bio na Tijani, no međutim obzirom da je ona tako zvučno ime, medijski je ispalo kao da je ona tu jedino nešto kriva- kazao nam je advokat Miloš Stevanović. 

  • Ajfon snimljena neposredno poslije hapšenja
    Ajfon snimljena neposredno poslije hapšenja Foto: Avaz

Dodao je da se Maksimović sumnjiči za ilegalni prelazak granice.

- To je ono što što, po našem razumijevanju, ono što se najviše u Tužilaštvu posmatra imajući u vidu da je u to vrijeme postojala zabrana ulaska srbijankim državljanima u BiH. Rekao bih da je to najosjetljivija stvar. Podsjećam vas da je su u subotu navečer njoj određen pritvor koji ne može trajati duže od 30 dana iz razloga što ona ima srbijansko državljanstvo i ne bi bila dostupna bh pravosuđu u slučaju da bude puštena na slobodu- napominje Stevanović.

Ostalih šest osumnjičenih muškaraca, svi mahom iz Bijeljine, pušteni su uz mjere zabrane kontakta i zabrane napuštanja mjesta boravka.

  • Miloš Stevanović: Najavio žalbu na rješenje o pritvori
    Miloš Stevanović: Najavio žalbu na rješenje o pritvori Foto: Agencije

- Tijana naravno i mi kao njena odbrana u potpunosti opovrgavamo osnove sumnje koje joj se stavljaju na teret pogotovo onaj dio što se tiče prostitucije. Pto se tiće prelaska granice, to je nešto čime će se Tužilaštvo i dalje nastaviti baviti i mi ćemo uložiti žalbu na rješenje o određivanj pritvora koje još uvijek nismo dobili, istiće advokat Miloš Stevanović.

Kazao nam je da je da se Tijana  nalazi u Doboju u pritvorskoj jedinici

- S njom sam u kontaktu, zadovoljna je uslovima. Danas mi je rekla da je tretman jako korektan, i da je i policija bila jako korekta i u Bijeljini i u Sarajevu. Mi ćemo pokušati što prije da je prebacimo u Bijeljinu, kako bi bila bliža svojoj porodici, a naravno radit ćemo da ona bude što prije puštena iz pritvora- kaže Stevanović.

Iz Advokatske kancelarije "Stevanović" smatraju da je ovom slučaju data prevelika pažnja.

- Riječ je o jednoj običnoj žurki na kojoj je bilo više ljudi. Mislimo da je dato previše značaja i da to nije ravnomjerno prikazano- istiće advokat Miloš Stevanović.

Komentari

NA VRH