PRESUDA

Dini Menziloviću dvije godine zatvora za pokušaj pljačke

Menzilović koji je u Sarajevu uhapšen zbog pokušaja ubistva, prije tri godine pokušao izvršiti razbojništvo u trgovinu iz koje su ga vlasnici uspjeli izbaciti

Privođenje Menzilovića: Neuspjela pljačka trgovine. Avaz

Piše: B. C./Avaz.ba

2.6.2020


Dino Menzilović (50) iz Zenice koji je u martu uhapšen zbog pokušaja ubistva, pred Kanonalnim sudom u Novom Travniku osuđen je na dvije godine zatvora zbog pokušaja razbojništva kod Bugojna.   

On se 2. novembra 2017. godine oko 18 sati u mjestu Kaćuni kod Busovače, zajedno s pomagačem dovezao Passatom pred trgovinu „Sabina“. Maskiran i naoružan pištoljem, Menzilović je upao u trgovinu u kojoj su se u tom momentu nalazili vlasnik radnje Amel Lušija i Zijad Lušija.

Menzilović se nije dobro proveo, jer dok je držao pištolj uperen u Amela zahtijevajući da mu preda novac, s leđa ga je uhvatio Zijad Lušija.


menzilović ranjen prilikom pokušaja ubistva u Sarajevu. Avaz


Desnom rukom je uhvatio Menzilovića za ruku u kojoj je držo pištolj, a lijevom rukom ga obuhvatio oko vrata. Menziloviću kojeg su Lušije izbacile iz radnje bez plijena, nije mogao pomoći ni saučesnik u Passatu kojim su na kraju pobjegli.

Prilikom naguravanja u radnji Zeničaninu je s ramena pala crna torbica u kojoj je bila platnena kapa crno, bijelo-sive boje.

Presuda je epilog starih aferima Dine Menzilovića koji čeka optužnicu za pokušaj ubistva A. M. 2. marta u ulici Braće Kadić u Sarajevu.



Osam metaka je Menzilović ispalio u pravcu A. M. kojem je je jedan metak usljed rikošeta povrijedio nogu.  U strahu za svoj život, A. M. je izvadio oružje i zapucao prema Menziloviću, kojeg je pogodio u desnu natkoljenicu.

Istražitelji sumnjaju da je u ovom slučaju riječ je o naručenoj likvidaciji za šta je Menziloviću plaćena određena suma novca.

Naručilac ubistva i motiv za sada su nepoznati. Da je likvidacija bila pomno planirana, govori i činjenica da  su Menzilović i njegov pomagač Golf 4 kojim su se dovezli na Staru Breku ukrali 26. februara na  Teheranskom trgu. Poslije pocnjave  Golf su zapalili u sarajevskom naselju Buča Potok.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.