ZENICA Osumnjičen Muhamed Agić

Potvrđena optužnica: Izazvao nesreću u kojoj je poginula žena

Smrtno stradala Naima Šljivić, a četiri osobe povrijeđene. Pretjecao na punoj liniji, navodi se u optužnici

D. Pašalić/Avaz.ba
03.06.2020 06:03

Agić: Pijan izazvao nesreću

Foto: Facebook

Kantonalni sud u Zenici potvrdio je optužnicu protiv Muhameda Agića iz Zenice zbog nesreće koja se dogodila na putu M-17 u Zenici u kojoj je smrtno stradala Naima Šljivić, a četiri osobe su povrijeđene.

Konzumirao alkohol

Prema navodima iz optužnice,  20. oktobra 2019. godine, nakon što je prethodno konzumirao alkohol, Agić je sjeo u BMW krećući  se putem M-17 iz  pravca Zenice ka Doboju  u pripitom stanju.

-Nije držao sigurno odstojanje od vozila Fiat Ducato, koje se kretalo ispred njega. Dolazeći u mjesto Crkvice, svjestan da grubim kršenjem saobraćajnih propisa može dovesti u opasnost život ljudi ili imovinu većih razmjera, na šta je pristao, počeo je pretjecati na  punoj liniji - navodi se u optužnici.

Kada se uvjerio da ne može izvršiti pretjecanje zbog kretanja auta iz suprotnog smjera, počeo se vraćati u svoju traku.

  • Renault u kojem je nastradala Šljivić
    Renault u kojem je nastradala Šljivić Foto: Avaz

-Zbog nedržanja potrebnog odstojanja od Fiata, koji se kretao ispred njega, prednjom lijevom stranom auta udario je u Fiat koji je odbačen na suprotnu traku kojom se iz pravca Blatuše kretao Renault Clio - stoji u optužnici.

Potom je Fiat prednjim lijevim krajem udario u zadnju lijevu bočnu stranu Renaulta, koji se odbio u desnu stranu i udario u zaštitnu metalnu ogradu, a potom se ponovo odbio na kolovoz i zaustavio.

- Tom prilikom saputnica u Renaultu zadobila je tjelesne povrede opasne po život, od kojih je preminula tokom transporta u Sarajevo. T teške povrede zadobili si vozač Fiata i njegova saputnica - navodi se u optužnici.

  • Optuženi Muhamed Agić
    Optuženi Muhamed Agić Foto: Facebook

Zabrana upravljanja ’B’ kategorijom

Tužilaštvo ZDK Agića terete za krivično djelo teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa, a predložena je i mjera zabrane.

-Predlažemo da Sud osumnjičenom Agiću izrekne mjeru zabrane upravljanja prijevoznim sredstvom “B” kategorije, s obzirom na to da postoji opasnost da će ponovo učiniti krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa - stoji  u optužnici.

Komentari

NA VRH