KARAKAJ

Uhapšen Zemunac za kojim se traga zbog pokušaja ubistva u Bijelom Polju

Ljubomir Lazić, državljanin BiH i Srbije, privođen je na osnovu potjernice za pokušaj likvidacije Bjelopoljca Elvisa Ćatovića

Dovođenje Elvisa Ćatovića na Sud. Agencije

Piše: B. C./Avaz.ba

5.6.2020


Sud Bosne i Hercegovine izrekao je mjere zabrane kretanja Ljubomiru laziću, državljaninu BiH i Srbije koji je 3. juna uhapšen na graničnom prijelazu Karakaj na osnovu potjernice NCB Interpol Podgorica od 19.11.2019. godine, u cilju vođenja krivičnog postupka pred Višim sudom u Bijelom Polju, zbog krivičnog djela ubistva u pokušaju. Lazić je uhapšen prilikom izlaska iz BiH.

Laziću su izrečene mjere zabrane putovanja i napuštanja boravišta. Ukoliko ih prekrši odredit će mu se ekstradicioni pritvor.



Mjesto pucnjave kod Bijelog Polja. Agencije

Do danas na Višem sudu nije počelo suđenje Bjelopoljcu Elvisu Ćatoviću (32) koji odgovara za pokušaj ubistva Ljubomira Lazića iz Zemuna,a koji je optužen za pokušaj ubistva Ćatovića.

Prema optužnici, Ćatović je 13. avgusta prošle godine, oko 23.30 sati, u blizini svoje porodične kuće u mjestu Potkrajci, u uračunljivom stanju, svjestan zabranjenosti djela, ubio nekadašnjeg pripadnika JSO, takozvanih crvenih beretki, Željka Pavkova iz Samobora.


Ubijeni željko Pavkov. Agencije

Prema optužnici Višeg državnog tužilaštva, Ćatović je tada pokušao da ubije i Lazića.

Kako se sumnja, Lazić je sa Željkom Pavkovim Lalom (47), otišao u Bijelo Polje s namjerom da ubiju Ćatovića, ali je u međusobnom vatrenom obračunu Ćatović ubio Pavkova, dok je Lazića ranio.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.