KARAKAJ Određene mu mjere zabrane

Uhapšen Zemunac za kojim se traga zbog pokušaja ubistva u Bijelom Polju

Ljubomir Lazić, državljanin BiH i Srbije, privođen je na osnovu potjernice za pokušaj likvidacije Bjelopoljca Elvisa Ćatovića

B. C./Avaz.ba
05.06.2020 15:15

Dovođenje Elvisa Ćatovića na Sud

Foto: Agencije

Sud Bosne i Hercegovine izrekao je mjere zabrane kretanja Ljubomiru laziću, državljaninu BiH i Srbije koji je 3. juna uhapšen na graničnom prijelazu Karakaj na osnovu potjernice NCB Interpol Podgorica od 19.11.2019. godine, u cilju vođenja krivičnog postupka pred Višim sudom u Bijelom Polju, zbog krivičnog djela ubistva u pokušaju. Lazić je uhapšen prilikom izlaska iz BiH.

Laziću su izrečene mjere zabrane putovanja i napuštanja boravišta. Ukoliko ih prekrši odredit će mu se ekstradicioni pritvor.

  • Mjesto pucnjave kod Bijelog Polja
    Mjesto pucnjave kod Bijelog Polja Foto: Agencije

Do danas na Višem sudu nije počelo suđenje Bjelopoljcu Elvisu Ćatoviću (32) koji odgovara za pokušaj ubistva Ljubomira Lazića iz Zemuna,a koji je optužen za pokušaj ubistva Ćatovića.

Prema optužnici, Ćatović je 13. avgusta prošle godine, oko 23.30 sati, u blizini svoje porodične kuće u mjestu Potkrajci, u uračunljivom stanju, svjestan zabranjenosti djela, ubio nekadašnjeg pripadnika JSO, takozvanih crvenih beretki, Željka Pavkova iz Samobora.

  • Ubijeni željko Pavkov
    Ubijeni željko Pavkov Foto: Agencije

Prema optužnici Višeg državnog tužilaštva, Ćatović je tada pokušao da ubije i Lazića.

Kako se sumnja, Lazić je sa Željkom Pavkovim Lalom (47), otišao u Bijelo Polje s namjerom da ubiju Ćatovića, ali je u međusobnom vatrenom obračunu Ćatović ubio Pavkova, dok je Lazića ranio.

Komentari

NA VRH