UKRAJINA

Detalji ubistva djevojčice u vrtiću: Vaspitačica udavila dijete, hoće da okrivi majku

Tragedija se dogodila samo sat vremena nakon što je majka ostavila djevojčicu na čuvanje, kako bi otišla na posao

Policija u Ukrajini uhapsila je vaspitačicu ilegalnog vrtića. Agencije

Avaz.ba

8.6.2020


Policija u Ukrajini uhapsila je vaspitačicu ilegalnog vrtića, kojoj se na teret stavlja ubistvo jednogodišnje djevojčice Olesije, koja je umrla u 29. maja u vrtiću u gradu Zaporožje.

Vaspitačica, koja nije pozvala Hitnu pomoć, tvrdila je da je dijete stavila na spavanje i da je samo zatekla mrtvu. Međutim, policija je pronašla video snimak sigurnosne kamere iz vrtića, koji vaspitačica nije stigla da obriše, na kojem se vidi kako djetetu stavlja jastuk na glavu da bi je spriječila da plače i odnosi ga u drugu sobu.

Prema svjedočenju osumnjičene, Olesiju je prethodno ugrizlo drugo dijete, a kako djevojčica nije prestajala da plače, odnijela  je u drugu sobu da se smiri. Međutim, na snimku se vidi kako vaspitačica pregleda nogu djevojčice, a potom joj veže spuž vu sa maramom oko vrata i vodi je u drugu prostoriju. Obdukcijom je utvrđeno da je dijete u jednom trenutku počelo da povraća, i kako od jastuka nije mogla da izbaci sadržaj iz usta, isti je aspirirala u pluća i ugušila se.



Edvard, otac djevojčice, stravično podnio smrt djeteta. Agencije

Tragedija se dogodila samo sat vremena nakon što je majka ostavila djevojčicu na čuvanje, kako bi otišla na posao.

- Ona je vezala jastuk na lice naše djevojčice i ugušila je. Sada vaspitačicu policija čuva, da je mi slučajno ne bismo ubili. Ima li pravde? - pita Natalija Šandiba, baka tragično preminule Olesije.

Ona objašnjava da je Alina, Olesijina majka, kobnog dana odvela dijete u vrtić kako bi mogla da preuzme pasoš i kako bi odradila nekoliko tretmana, pošto radi manikir. Sat vremena kasnije vaspitačica je pozvala i rekla joj da dijete ne diše.

- Ona nije ni zvala hitnu pomoć, samo je pozvala Alinu. Oni su zvali ljekare. Ona im je samo rekla da dođu po dijete. Nije dijete odvela kod ljekara  - tvrdi očajna Natalija.

Ona kaže da je Edvard, otac devojčice, stravično podnio smrt djeteta.

- On je divan otac. Ima dijete iz prvog braka. Olesija je prvo njegovo i Alinino dete. On je očajan. Ne možemo da ga sklonimo sa groba djevojčice. Sjedi tamo satima, crn u licu - kažu rođaci.

Oni tvrde i da vaspitačica na sve moguće načine pokušava da okrivi majku za tragičan događaj.

- Vaspitačica tvrdi da je Alina u vrtić dovela bolesno dijete. Ima neke rođake koji rade u tužilaštvu. Pokušava na sve načine da okrivi Alinu za smrt naš Olesije - tvrde rođaci.

Komšije koji žive u zgradi gde se nalazi ilegalni vrtić u šoku su zbog svega što se dogodilo. Kažu da vrtić postoji već pet godina i da roditelji svakodnevno dovode i odvode djecu. Kažu da se iz tog stana staljno čuje dječiji plač, te i da su mnogo puta čuli vaspitačicu kako urla na djecu.

Navodno je vaspitačica naplaćivala oko 6 eura dnevno za čuvanje djeteta, a Alini je navodno naplaćivala 17, jer je vidjela da je Olesija iz dobrostojeće porodice.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.