NA LICU MJESTA

S ovog je krova očajni otac jutros iz plamena bacio dvogodišnjeg dječaka ka spasiocima

Očevici na licu mjesta kažu nam da je bilo strašno i za gledati

Piše: Sl. M. / Avaz.ba

9.6.2020

S lica mjesta - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Ekipa "Avaza" uputila se jutros u naselje Mejtaš gdje se tokom noći odvijala prava filmska akcija u kojoj su iz razbuktalog plamena spašene četiri osobe, među kojima i jedan dvogodišnji dječak. 

Požar u stanu u potkrovlju trospratnice u ulici Pehlivanuša dojavljen je Profesionalnoj vatrogasnoj brigadi Sarajevo oko 1:46 sati, a lokaliziran oko 2:35. Na licu mjesta već je bila patrola pripadnika Interventnog voda PU Centar. 

Na teren je izašlo 13 vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila koji su gotovo do 5 sati jutros gasili vatru.  

- U stanu su bili bračni par s bebom i još jedna žena koja je ostala bez svijesti. Svi su lakše povrijeđeni jer su se vjerovatno nagutali dima - kazali su iz PVB KS.

Očevici na licu mjesta kažu nam da je bilo strašno i za gledati. 

Kako je "Avaz" jutros prvi objavio, porodica je živjela u potkrovlju zgrade, a kada je izbio požar ostali su zarobljeni unutra. Budući da se plamen probližavao očajni otac je s krovao bacio dijete, a vatrogasci, policajci i još nekoliko komšija ga uhvatili u deku.

Drama je potom nastavljena kada je iz požara trebalo izvući i tri odrasle osobe, jednog muškarca i dvije žene. U međuvremenu su stigli vatrogasci koji su im dali velike ljestve pomoću kojih su spušteni iz plamenom zahvaćenog stana. 

Svi su zadobili opekotine te su zadržani na lijecenju u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu. Dijete je smješteno na pedijatriji i nije životno ugroženo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.