FILMSKO SPAŠAVANJE

Detalji dramatične akcije na Mejtašu: Dvije osobe teže povrijeđene

Policiji je noćas u 1:45 sati dojavljeno da stambena zgrada u plamenu te da se čuje vriska i galama stanara

Trospratnica u kojoj je izbio požar. M. Kadrić

Piše: Sl. M. / Avaz.ba

9.6.2020

Supružnici Muslić teško su povrijeđeni, dok su još jedna osoba inicijala N. G. i njen 2,5-godišnji sin zadobili lakše povrede u sinoćnjem požaru u ulici Pehlivanuša na Mjetašu

Policiji je noćas u 1:45 sati dojavljeno da stambena zgrada u plamenu te da se čuje vriska i galama stanara. Po dolasku na mjesto događaja primijetili su veći plamen u potkrovlju trospratnice te ljude koji su skrova panično dozivali pomoć. Odmah su pozvali i vatrogasce te ekipe hitne pomoći. 


Beba bačena s krova. M. Kadrić

- Tri osobe nalazile su se na rubu krova zgrade zarobljene plamenom koji se širio prema njima, a riječ je o ženi i muškarcu koji je u naručju držao bebu. U napadu panike on je htio da baci bebu s krova kako bi joj spasio život - navodi se u policijskom izvještaju. 

Uz pomoć nekoliko građana ispred zgrade policajci su pripremili deku koju su, kako kažu, raširili između sebe kako bi muškarac bacio s krova bebu. Nakon kraćeg uvjeravanja muškarac je bacio bebu koju su policajci uspjeli uhvatiti u deku. Do dolaska Hitne pomoći bebu je čuvala jedna policajka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.