SARAJEVO

Adnan Isaković: Otac je bacio dijete, jer nije imao kud, plamen je sve zahvatio

Pružili smo merdevine do kraja i onda je sišla prvo žena, pa muškaracac. Kasnije je rečeno da je žena ostala unutra pa su vatrogasci i nju izvukli, kaže svjedok drame

Piše: B. C. / Avaz.ba

9.6.2020


Adnan Isaković je jedan od komšija koji su prvi pritekli u pomoć porodici  Muslić koji su noćas spašavani sa krova zgrade koja je gorjela u sarajevskoj ulici Pehlivanuša na Mejtašu. Otac je, bacio dijete s krova na deku koji su držali komšije i policajci.  

Isakovića smo danas zatekli u dvorištu kuće koja je gorjela.

-    Bio sam tu kada je sve počelo. U srednjem objektu izbio je požar i onda smo sletjeli mi i još neke komšije i prešli smo na drugi objekt jer smo htjeli da spasimo dijete. Raširili smo deku i dijete je bačeno odozgo. Otac je bacio dijete jer nije imao kud, plamen je sve zahvatio. Došla je i policija i hitna i vatrogasci. Pružili smo merdevine do kraja i onda je sišla prvo žena, pa muškaracac. Kasnije je rečeno da je žena ostala unutra pa su vatrogasci i nju izvukli. Pronašli su je unutra iza kauča. Ona ima teže povrede i ostala je u bolnici – ispričao nam je Isaković.


Rekao nam je da su supružnici Muslić i njihov 2,5-godišnji sin pušteni iz bolnice. Njih troje obišli su kuću, te su otišli nakon kratkog zadržavanja. Oni su mu rekli da je žena koja je pronađena u kući zadržana u bolnici.   

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.