SRBIJA

Pali beogradski makroi: Otkriveno koliko košta sat sa prostitukama

Cijena varirala u zavisnosti od toga da li je klijent dolazio u njihov iznajmljeni stan ili su djevojke išle kod njega kući

Djevojke koje su podvodili radile su po smjenama kako bi zadovoljile sve klijente. Ilustracija

Avaz.ba

9.6.2020

Devetočlana organizirana grupa koja je rano jutros uhapšena zbog posredovanja u vršenju prostitucije podvodila je oko 20 djevojaka, a cijena za sat vremena sa nekom od njih bila je od 100 do 150 eura, piše "Blic". 

Djevojke koje su podvodili radile su po smjenama kako bi zadovoljile sve klijente.

Preme nezvaničnim informacijama, one nisu ni na koji način bile naterane da se bave najstarijim zanatom, već su to radile na dobrovoljnoj bazi. Među njima nema poznatih imena, niti starleta. 

Kako pišu srbijancki mediji, prostitutke koje su radile za ovu kriminalnu grupu naplaćivale su izmađu 100 i 150 eura, a cijena je varirala u zavisnosti od toga da li je klijent dolazio u njihov iznajmljeni stan ili su devojke išle kod njega kući.

Pripadnici MUP, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, uhapsili su u jutros devet osoba zbog postojanja osnova sumnje da su kao članovi organizovane kriminalne grupe izvršili krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela u vezi sa posredovanjem u vršenju prostitucije.

Policija je uhapsila V. M. (38) koji se sumnjiči da je organizator ove kriminalne grupe, kao i D. A. (34), B. L. (42), S. B. (31), D. A. (40), N. S. (48), M. M. (22), D. M. (31) i J. S. (30).

Uhapšena devetočlana organizirana grupa. MUP SRBIJE

Sumnja se da je ova kriminalna grupa radila od juna 2019. godine do maja ove, tako što su pronalazili i angažirali djevojke radi pružanja seksualnih usluga.

Ova grupa je djevojke podvodila u iznajmljenim stanovima na teritoriji Beograda. 

Također, grupa se sumnjiči i da je organizovala i oglašavanje prostitucije, kao i da su navodili ženske osobe da se bave prostitucijom.

Kako se sumnja, V. M. je organizirao i fizičko osiguranje stanova i djevojaka koje su bile u njima, kao i kontrolu dolaska klijenata, prijevoz i predaju ženskih osoba trećim licima u cilju pružanja seksualnih usluga.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.