SARAJEVO

Uhapšene dvije osobe zbog pljačke zlatare, za trećom se traga

Uhapšeni su J. B. rođen 1994. godine i A. H. rođen 1998. godine, oba iz Sarajeva

Za trećim se traga. M. Tabaković

Piše: Avaz.ba

9.6.2020

Policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili su dvije osobe koje sumnjiče za pljačku zlatare u sarajevskom naselju Baščarašija koja je izvršena prije dva dana.

Kako je rekao portparol MUP-a KS Mirza Hadžiabdić, uhapšeni su J. B. rođen 1994. godine i A. H. rođen 1998. godine, oba iz Sarajeva. Osobe osumnjičene za razbojništvo su identifikovane u saradnji s Obavještajno - sigurnosnom agencijom BiH. 

Oni su, nakon kriminalističke obrade u prostorijama Uprave policije MUP-a KS, predati u dalju nadležnost postupajućem tužiocu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Drsko razbojništvo u centru Sarajeva. Avaz

- Tokom intenzivnog rada na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela izvršeno je više pretresa stambenih objekata na području Kantona Sarajevo, saslušan veći broj svjedoka, te preduzet niz drugih kriminalističko istražnih mjera i radnji. Za trećom osobom inicijala H. Z. rođen 1990. godine, koji se nalazi u bjekstvu, raspisana je potraga, te se nastavlja dalji rad na njegovog pronalasku - kazao je Hadžiabdić za N1.

Podsjetimo, pljačka se dogodila u nedjelju, 7. juna, kada su maskirane osobe upale u zlataru i opljačkale je te motociklima pobjegle u nepoznatom pravcu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.