SRBIJA Uhapšeni članovi kriminalne grupe

Beogradski makroi djevojkama davali nadimke da bi im sakrili identitete: Tina, Maza, Đina, Ena...

Pred vratima stanova stajalo je osiguranje, kako bi se zaštitila sigurnost djevojaka

Avaz.ba
10.06.2020 00:01

Djevojke se sa klijentima nalazile u iznajmljenim stanovima

Foto: Ilustracija

Članovi srbijanske kriminalne grupe uhapšene u utorak ujutru zbog sumnje da su organizirali prostituciju u iznajmljenim stanovima u Beogradu, njih devetoro, djevojkama koje su podvodili davali su nadimke kako njihov identitet ne bi bio otkriven, a predstavljale su se kao Tina, Maza, Đina, Ena...

Akcijom beogradske policije raskrinkana je organizirana kriminalna grupa osumnjičena za podvođenje djevojaka, a detalji do kojih su došli srbijanski mediji otkrili su na koji način je funkcionirala mreža prostitucije.

Tina, Maza, Đina i Ena samo su neki od pseudonima kojima su se djevojke, kako nezvanično saznaju, predstavljale svojim klijentima, ali i u oglasima putem kojih su "lovile" klijente, a sve kako bi zaštitile svoj pravi identitet.

  • Djevojke se sa klijentima nalazile u iznajmljenim stanovima
    Djevojke se sa klijentima nalazile u iznajmljenim stanovima Foto: Ilustracija

Susreti sa klijentelom odvijali su se ili u iznajmljenim stanovima ili na lokaciji koju klijent odredi, u zavisnosti od toga da li je stalna mušterija. Pred vratima tih stanova stajalo je osiguranje, kako bi se zaštitila sigurnost djevojaka.

U zavisnosti od toga da li je korisnik usluga dolazio u njihov iznajmljeni stan ili su išle kod njega kući, cijena se kretala između 100 i 150 eura za sat vremena, od čega su pola uzimale djevojke, a pola je išlo makroima.

Stalnim klijentima u koje su imale povjerenje davale su svoje privatne brojeve telefona, kako bi im uvijek bile dostupne... Ti brojevi svakako nisu bili oni koje su oglašavali u oglasima.

Kao organizator prostitucije označen je V. M. (38) inače već hapšen zbog istog krivičnog djela 2018. godine. Osim njega, policija je uhapsila i D. A. (34), B. L. (42), S. B. (31), D. A. (40), N. S. (48), M. M. (22), D. M. (31) i J. S. (30). 

Sarađivali sa grupom uhapšenom u januaru

Devetočlana grupa uhapšena u Beogradu usko je sarađivala sa grupom makroa uhapšenim u januaru ove godine zbog istog krivičnog djela. 

Od 16 osoba koliko je tada uhapšeno, čak njih 12 je priznalo da je posredovalo u prostituciji, dvoje djelimično i dvoje su negirali. Tom grupom upravljao je Darko Todorović koji je, prema nezvaničnim informacijama, bio nadređeni V. M.

Komentari

NA VRH