BEOGRAD Saslušan vještak medicinske struke na Višem sudu

Nastavljeno suđenje tranvestitu za ubistvo studenta iz Nevesinja

U izvještaju stoji da je žrtva osam puta ubodena u trup i vrat, ispravio bih se, nije bilo uboda u vrat, rekao je vještak Đorđe Alimpijević

Novosti.rs/Avaz.ba

Abdulov usmrtio Radovića

Foto: Faceboook


Saslušanjem vještaka medicinske struke u Višem sudu u Beogradu nastavljeno je suđenje transvestitu Goranu Abdulovu, poznatijem kao Jovanica, koji se tereti za ubistvo Marka Radovića, studenta iz Nevesinja u Bosni i Hercegovini.

Doktor Đorđe Alimpijević, sudski vještak medicinske struke, pojasnio je svoj nalaz i mišljenje koje je dostavio sudu.

– Stojim iza svog nalaza u potpunosti, ali ima samo jedna stavka u izvještaju koju želim da pojasnim. Naime, u izvještaju stoji da je žrtva osam puta ubodena u trup i vrat. Ispravio bih se, nije bilo uboda u vrat – rekao je vještak.

  • Marko Radulović

    Marko Radulović

    Foto: Facebook


On je, takođe, objasnio i da nije moguće bilo utvrditi da li su nanijete povrede bile u stanju visokog intenziteta, ali je sigurno, kako kaže vještak, da su sve one nanijete u vrlo kratkom vremenskom intervalu.

Zamjenik javnog tužioca je na suđenju odlučio da, poslije svih saslušanih svjedoka i sudskih vještaka, ipak izmjeni optužnicu protiv Abdulova, koji se teretio za teško ubistvo. Optužnica je sada izmijenjena, ali samo u dijelu koji se tiče uračunljivosti optuženog, kada je počinio zločin.

  • Abdulov: Imao povrede na butinama

    Abdulov: Imao povrede na butinama

    Foto: Facebook


Naime, kako je sada utvrđeno, Abdulov je ubio svog momka u stanju bitno smanjene uračunljivosti, a za povrede koje su nađene na njemu nakon zločina – na butinama i koljenu, vještaci sumnjaju da su nastale od mehaničkog oružja ili – udarca šakom, što potkrepljuje odbranu optuženog  da se “samo branio”.

Ubistvo se dogodilo 7. jula 2018. u stanu u Zemunu, u kojem je Radović živio kao podstanar. On je uboden nožem, nakon čega je nasmrt iskrvario na ulici. Dan kasnije, zbog ovog ubistva uhapšen je Goran Abdulov, koji je, po sopstvenom priznanju, bio u emotivnoj vezi sa studentom iz BiH.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na